ZLATKOVA 12. OLIMPIJADA

VATROGASNI SUDAC Među najdugovječnijim u Europi: 12. vatrogasna olimpijada Zlatka Orsaga iz Vularije

Sudio je seniorima i vatrogasnoj mladeži. Zlatko Orsag je jedan od najuglednijih hrvatskih vatrogasca

U švicarskonm gradu Martigny bit će 21. srpnja spuštena zastava 22. Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži ili kako je neki popularno nazivaju ‘mala vatrogasna olimpijada’.

Već smo pisali kako su tamo svojim nastupom društvenu povjesnicu ispisale članice vatrogasne mladeži DVD-a Šandorovec. Uz njih u svoju osobnu povjesnicu brojku više zapisao je 61-godišnji Zlatko Orsag iz Vularije koji je na spomenutom natjecanju bio vatrogasni sudac iz kvote hrvatskih sudaca koji su bili dionicima ovog velikog natjecanja mladih vatrogasca iz 18 europskih država.

Zlatku je ovo 12. olimpijada. Sudio je on seniorima i vatrogasnoj mladeži pa je tom brojkom svrstan među najdugovječnije europske vatrogasne suce. Tražeći fotografije s nekih ranijih olimpijada, Zlatko je istaknuo posljednju gdje je snimljen s kolegama iz drugih država, ali i našim vatrogasnim uglednicima, Mario Stračevićem, predstavnikom HVZ i Nedeljkom Vukalovićem, dopredsjednikom HVZ i voditeljem hrvatskih reprezentativaca iz Nuštra, Bedekovičine i Šandorovca.

Zlatko Orsag je jedan od najuglednijih hrvatskih vatrogasca, a u VZ Međimurske županije dostigao je najviši dužnosnički stupanj, njen je počasni je predsjednik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije