POČIVAO U MIRU

TUŽNA SUBOTA Preminuo je Ivan Novak – legenda međimurskog vatrogastva

Sa dubokom tugom i velikom žalošću obavještavamo javnost da nas je danas, u 87. godini života, napustio Ivan Novak, dugogodišnji član DVD-a Mali Mihaljevec

Njegova smrt predstavlja neizmjerni gubitak ne samo za naše vatrogasno društvo, već i za cijelu međimursku vatrogasnu zajednicu.

Kroz niz godina, Ivan je aktivno sudjelovao u radu našeg DVD-a, obavljajući različite funkcije poput predsjednika, zamjenika predsjednika, zapovjednika te člana Upravnog i Nadzornog odbora. Njegovo predano djelovanje bilo je temelj razvoja našeg društva te inspiracija mnogima u zajednici.

Ivan Novak bio je istinska legenda međimurskog vatrogastva, čiji je doprinos obuci novih generacija vatrogasaca bio neizmjerno važan. Kroz njegovu stručnost i posvećenost, mnogi mladi su naučili vještine borbe protiv požara te su se pripremali za natjecanja na najvišoj razini.

– Osim što je bio aktivan u našem DVD-u, Ivan je također bio član nekadašnjeg DVD-a MTČ tvornice čarapa te je bio jedan od osnivača Kluba vatrogasnih veterana Međimurske županije. Njegova uloga kao prvog predsjednika Kluba te sudjelovanje na brojnim vatrogasnim olimpijadama ostavili su neizbrisiv trag u povijesti vatrogastva u našoj regiji, istaknuli su iz DVD Mali Mihaljevec.

Posljednjih godina, Ivan se borio s bolešću koja ga je udaljila od aktivnog sudjelovanja u društvu. No, njegova strast prema vatrogastvu nije jenjavala, a posljednji put smo ga vidjeli u akciji sa ekipom muških B na Državnom vatrogasnom natjecanju u Varaždinu 2021. godine.

U veljači je Ivan zasluženo primio Spomenicu za svojih 70 godina nesebičnog i humanog rada u dobrovoljnom vatrogasnom društvu, što svjedoči o njegovom velikom doprinosu zajednici.

Dragi Ivane, danas se opraštamo od tebe, ali tvoj duh i naslijeđe ostat će živjeti među nama. Iskrena sućut upućujemo svim članovima obitelji Novak i svim članovima DVD-a Mali Mihaljevec.

Neka ti je laka međimurska gruda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije