VZMŽ ima novo vodstvo: Zlatka Orsaga naslijedio Mario Medved

U petak 10. svibnja u Društvenom domu u Žiškovcu održana je izborna skupština Vatrogasne zajednice Međimurske županije koju je otvorila ženska vokalna skupina KUD-a Žiškovec pjevanjem hrvatske i vatrogasne himne. Ujedinjeno izvješće predsjedništva i zapovjedništva za 2012. godinu prezentirao je predsjednik Zlatko Orsag.

Nakon izvješća uslijedilo je razrješenje dosadašnjem rukovodstvu što je i jednoglasnom odlukom i učinjeno. 87 zastupnika koji su prisustvovali skupštini od mogućih 92 pristupilo je tajnom glasovanju za predsjednika gdje su bila dva kandidata (Mario Medved  i Zlatko Orsag), te četiri kandidata za potpredsjednika (Andreas Lisjak, Aleksandar Karlovčec, Posavec Josip i Marciuš Zlatko).

Predsjednik je sa 54 dobivena glasa postao Mario Medved, a 33 glasa je dobio dosadašnji dugogodišnji predsjednik Zlatko Orsag koji je ljestvicu Međimurskog vatrogastva postavio dosta visoko što je plod kontinuiranog rada punih 20 godina u VZMŽ. Njegovi zamjenici će biti Andreas Lisjak i Aleksandar Karlovčec.

Skupština je poslužila i za mnoga priznanja i zahvalnice za rad u društvo. Tako su podijeljena priznanja za bodovanje i rad društvu za 2012. godinu gdje su u tri kategorije (središnje, ostala i industrija) DVD Sveta Marija, IDVD Čakovečki mlinovi i DVD Nedelišće. Za dislokaciju najviše bodova je skupilo društvo DVD-a Čakovec.

Kao pobjednici Državnih natjecanja DVD Savska Ves i  JVP Čakovec također su primili priznanje. Nazočni su bili i mnogi ugledni gosti iz političkog i kulturnog života, kao i prijateljska društva iz susjednih županija i država. Između ostalih vatrogasce je pozdravio Željko Popović ispred HVZ-a, saborski zastupnici Sunčana Glavak i Mario Moharić, te mnogi načelnici općina.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije