Održano državno Regionalno natjecanje u znanju i kreativnosti

Natjecanje u znanju i kreativnosti što se već treću godinu za redom provodi u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara, ove je godine po prvi puta dobilo i regionalnu razinu.

Regionalno natjecanje održano je u Varaždinu u prostorijama Društva Naša djeca, a izborile su ga po dvije ekipe iz Varaždinske, Koprivničko – križevačke, Bjelovarsko – bilogorske i Međimurske županije koje su na školskim i županijskim razinama ostvarile najbolji rezultat u pisanom dijelu natjecanja, te osmero pojedinačnih natjecatelja, autora najboljih plakata na temu ovogodišnjeg natjecanja “Kriminalistički roman”.

Natjecatelje, mentore, uzvanike i organizatore natjecanja pozdravila je u uvodnom dijelu ravnateljica Društva Naša djeca Đurđica Dropuljić, glavni organizator i idejni pokretač natjecanja mr.sc. Dražen Ružić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i znanost grada Varaždina Karmen Trubić.

U kvizu znanja prvo je mjesto osvojila ekipa iz OŠ Trnovec Bartolovečki, a drugo ekipa iz OŠ Veliki Bukovec (obje iz Varaždinske županije). Za treće mjesto borile su se u dodatnom usmenom dijelu natjecanja ekipa iz OŠ Ljudevita Modeca (Koprivničko – križevačka županija) te ekipa iz OŠ Nedelišće (Međimurska županija) koje su nakon pisanoga dijela ostvarile jednak broj bodova, te je nakon vrlo izjednačenoga nadmetanja ekipa iz OŠ Ljudevita Modeca uspjela osvojiti treće mjesto.

Autori najboljih plakata, prema izboru regionalnoga povjerenstva su predstavnici iz OŠ “Braće Radić” Koprivnica, OŠ Matije Gupca Donja Stubica te OŠ Belica.

Iako su mnogi analitičari današnje doba proglasili vremenom nečitanja, vremenom u kojem je interes za knjigu, poglavito među mladima, toliko pao da to ozbiljno zabrinjava, natjecanje “Čitanjem do zvijezda” pokazalo je da za sudbinu knjige u budućnosti ne moramo brinuti jer ljubitelja knjiga i pravih čitača još uvijek ima sasvim dovoljno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije