HKUU Sveti Martin: Dražen Crnčec i dalje na čelu Udruge

Dana 17.03.2012 održana je redovna izbornagodišnja skupština HKUU “Sveti Martin”.
Nakon otvaranja i izbora radnih tijela skupštine, predsjednik Udruge Dražen Crnčec, prof. podnio je izvješće o radu za proteklu godinu. Među ostalim, posebno je važno naglasiti kako je 2011. godina bila još jedna u nizu uspješnih godina u radu Udruge sa ostvarenih 32 nastupa lokalne, županijske, regionalne, državne razine.

Poseban naglasak dat je sudjelovanju u tri županijske smotre te po prvi puta na dvije smotre državne razine (Dječje Vinkovačke jeseni; Državno natjecanje mažoretkinja s osvojenim drugim mjestom u kategoriji minima).

Posebno mjesto zauzima po četvrti put održana dječja smotra međimurskih popevki te po treći put održana smotra mažoretkinja “Mi smo djeca sreće” kojoj je Udruga i organizator i domaćin, ali i redoviti sudionik kako sa ženskom vokalnom skupinom tako i sa tri kategorije u sklopu mažoretkinja.

Uz sve gore navedeno treba spomenuti i članove Udruge okupljene u tamburaškoj sekciji te sekciji povijesno-kulturne baštine “Rimljani” koji uvijek daju poseban doprinos u različitim manifestacijama na području općine svojim nastupima, ali i pomoći, te suorganizaciji (Osmi mart – Dan žena; Prvi maj; Spust murskih ladji, Panonski marton, Dan domovinske zahvalnosti, centralna proslava Dana turizma; državno natjecanje u biciklizmu i sl.).Uz prije navedeno Udruga je ostvarila nekoliko nastupa na području Međimurske županije (Vratišinec – Festival Žgančevih zapisa; Nedelišće – smotra mažoretkinja, Mursko Središće) te sudjelovala u snimanju emisije HTV-a “Kod kuće je najljepše”, emisije VOX TV-a iz Zadra.

Od ostalih doga anja važno je napomenuti kako je Udruga organizirala tradicionalni Vincekov pohod kao i sudjelovala na projektu Matice Hrvatske i ZHKUU Međimurske županije “Lepšega nekak je Međimurje”. Uz sve navedeno Udruga je radila i na obnavljanju i nabavci novih materijalnih resursa, održavala web stranicu, te bilježi 45 medijskih natpisa u tiskanim i digitalnim medijima. Skupština je jednoglasno prihvatila podneseno izvješće o radu, kao i financijsko izvješće te izvješće nadzornog odbora. Nakon toga, a prema statutu Udruge, jednoglasno je razriješeno dosadašnje vodstvo Udruge (upravni i nadzorni odbor, predsjednik, dopredsjednik, tajnik) te izabrano novo vodstvo Udruge.

Tako jednoglasnom odlukom skupštine Udruge članovima Upravnog odbora postaju: Valentina Bogdan, Stanka Kutnjak, Kristina Vožar, Mario Goričanec, Davor Padarić, Anđelko Tomšić i Dražen Crnčec. Dok su članovi Nadzornog odbora: Stanko Sedmak, Franjo Makovec i Mira Perčić predsjednica). Za tajnicu je predložena je i jednoglasno potvrđena Kristina Vožar, kao dopredsjednica potvrđena je Stanka Kutnjak, a za predsjednika je ponovno izabran
jednoglasnom javnom potvrdom svih nazočnih Crnčec Dražen, prof.

U prijedlogu programa rada za 2012. godinu naglašava se sudjelovanje Udruge u aktivnostima na području općine (Vincekovo, Dan žena, Prvi svibnja, Dani turizma, Martinje, suradnja sa župnom zajednicom te ostalim Udrugama na području općine), kao i odazivanje pozivima drugih Udruga iz Međimurja ili Republike Hrvatske, koje njeguju sličan izričaj, sudjelovanju na županijskim smotrama na području Međimurske županije, domaćinstvo petoj (jubilarnoj) dječjoj smotri međimurskih popevki (5. svibnja) te organizaciji četvrte smotre mažoretkinja (rujan), odlazak na državno natjecanje mažoretkinja u Cavtat te daljnje uređenje i kompletiranje postojećih resursa Udruge (posebice nošnji) te promotivna djelatnost kroz pisane, audio-vizualne i digitalne medije, a po mogućnosti i pokretanju rada nekih sekcija koje su u proteklom razdoblju bile manje zastupljene. 

Skupštini su nazočili, a neki se i prigodnim riječima obratili, načelnik općine Franjo Makovec, župnik vlč. Ivan Herceg; predsjednik OV Sveti Martin na Muri Martin Srša, predstavnici prijateljskih Udruga iz Murskog Središća i Ivanovca te predstavnik ZHKUU MŽ (član UO) Stjepan Mesarić, Udruge dobrovoljaca i veterana domovinskog rata, Dječjeg vrtića “Ribica”, Udruge voćara, vinogradara i povrćara općine Sveti Martin na Muri; DVD Sveti Martin; DVD Lapšina; te mnogi donatori i podupiratelji rada Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije