Palovski umirovljenici za primjer drugima u korištenju sredstava

Udruga umirovljenika podružnica Palovec održala je u subotu 17. 3. 2012. redovnu godišnju skupštinu. U prepunom društvenom domu u Palovcu okupili su se predstavnici lokalne vlasti i ostalih udruga s područja mjesta, a skupštini je prisustvovao i Franjo Kravarščan, predsjednik Udruga umirovljenika Međimurske županije. Skupštinu je vodio predsjednik udruge Blaž Kolarić, a financijska izvješća iznijela je Rozina Horvat.

Aktivnosti koje su održali tijekom prošle godine bile su: ubiranje članarine, druženje u kavanama K Jeleni, Štefova klet, Lord i Royal, posjetili su podravsko mjesto Hlebine i razgledali djela hrvatskih slikara naive od kojih je najpoznatiji Ivan Generalić. Udruga je hodočastila i u Mariju Bistricu i u povratku posjetila Stubičke toplice.

Tradicionalno su organizirali druženje za bake, djedove i unuke u Toplicama Sveti Martin, a još su posjetili i Banovce u Republici Sloveniji. Sudjelovali su i u obilježavanju 50. i 60. godišnjice braka svojih članova koje se održalo u kavani k Jeleni, a sudjelovao je i varaždinski biskup Josip Mrzljak. Organizirali su i sportsko druženje 5 podružnica udruga na kojima su sudjelovali Belica, Čakovec, Nedelišće, Strahoninec i Palovec.

Posjetili su i svoje starije i bolesne članove i darivali ih prigodnim poklonima. Svake godine poklonima daruju i članove koji te godine navrše 80 godina starosti.

Trenutno udruga broji 427 članova, 12 članova je preminulo, a učlanilo su se nova 42 člana.
Udruga je prošle godine primila donaciju Općine Mala Subotica u iznosu od 1500,00 kuna, a ove su im godine obećane 2500 kuna Apeliraju na članove da se dodatno aktiviraju u radu udruge. n Poslovali su u skladu sa svojim mogućnostima, a negativno stanje na računu, na njih je nepoznat pojam.

Predsjednik Udruge umirovljenika Međimurja Franjo Kravarščan istaknuo je da udruga prošle godine nije dobila nijednu kunu od Županije, a ove godine će dobiti 25000  kuna, ako će biti novaca.

Za ovu godinu planiraju slične aktivnosti kao i prošle godine, a sve planu i mogućnostima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije