SVETI MARTIN Općina u samom vrhu kontinentalnog turizma

Najvećim uspjehom naše Turističke zajednice smatram to što je doslovno svaki naš mještanin ili vlasnik nekog turističkog objekta iz drugih sredina (apartmani, vikendice, prenoćište) uključen u turističku djelatnost, zapravo u Turističku zajednicu Općine Sveti Martin na Muri i to je velika stvar, a sve se ovo vidjelo na Danima turizma, najboljima do sada, kaže Dražen Crnčec, njezin predsjednik

Oko mjesec i pol dana minulo je od završetka Dana turizma Općine Sveti Martin 2017., a isto toliko dana je do slijedećeg najvećeg događaja Martinja, koje će svojim bogatim sadržajima biti uvod u božićno-novogodišnjih i drugih događanja.

Pitamo prof. Dražena Crnčeca, predsjednika svetomartinske Turističke zajednice, ujedno i načelnika općina, kako su završili i što su pokazali Dani turizma i kakvi su rezultati prvih šest-sedam mjeseci kada je u pitanju turizam u ovoj, sada i malom djeteu jano, najboljoj međimurskoj turističkoj destinaciji i zajednici?

– Sve što smo planirali u potpunosti je ostvareno i to na najvišim razinama bez obzira o kojoj vrsti događaja ili priredbe govorimo, te je sigurno kako su ovo bili po svemu najbolji Dani turizma Općine Sveti Martin na Muri do sada. A odradili smo 30-tak programa gdje su sve udruge,župa, klubovi i društva dali svoj ogromni doprinos i svugdje se tražila ‘karta više’.

Ove godine akcenat smo dali na kulturološke događaje, koncerte, likovne izložbe, glazbeno-scenske nastupe i svaki od tih događaja bio je prepun posjetitelja i to više od svega govori o kvaliteti izvođača ali i o tome da smo pogodili želeje naših ljudi, naglašava Crnčec, siguran kako se moglo i više, ali to više i košta više, a opet bi ostalo otvoreno je li nam to trebalo. Zanima nas koji je događaj ili priredba privukla najviše posjetitelja i koja je bila najkvalitetnija.

Povorka starih zanata je zakon, neprolazna vrijednost

– Teško je reći na kojem događaju je bilo najviše ljudi, jer svaki je po sebi različiti, pak je tako bilo publike koja je dolazila, ostajala i odlazila, pak ponovno dolazila, a u određenom trenutku je nije bilo mnogo, a kada smo na kraju zbrojili posjeta je bila odlična. No, ruku na srce, Povorka starih zanata i običaja bila je najposjećeniji i ljudima najzanimljiviji događaj jer sama po sebi pobuđuje zanimanje mladih i starijih ljudi, puna je različitosti, bogata komunikacijom i samom ljepotom izvedbe.

Na nju su navezana i druga događanja tako da se tog dana ili popodneva i večeri, okupilo nekoliko tisuća ljudi. Zatim tu su Mlade nade našeg kraja, pak Dani polja-Pohod po vinogorju, biciklizam, koncerti kod Mlina na Muri, nogometni i teniski turniri, pak izložbe naših umjetnika poput one Anamarije Kralj i postavljanje klopoca kod Hažićevih.

Meni osobno je najbitnije što su svi ljudi dane turizma shvatili i prihvatli kao da su oni dio njih i da bez njih ne bi se dogodili. To je ta vrijednost što je turizam postao svakodnevnica naših ljudi. Ovih sedam-osam mjeseci pokazuju da se s pravom zovemo najturističkijom međimurskom pak i kontinentalnom općinom i rezultati nam niti jednog trenutka ne idu u opadajućem smjeru, nego stalno rastu.

Jasno, tu prvo mjesto zauzimaju Terme Sveti Martin, odnosno LifeClass koji su u najveći i u Međimurskoj županiji i čine gotovo 80 posto našeg turizma. No, oni su tu, naši i s nama i međusobnim korektnim odnosima zajednički činimo bolje uvjete, klimu ponudu ovog kompleksa, ali i svih drugih lokala. Pred nama je Svjetski dan jabuke, pak je onda Martinje, najveći enogastronomski i društveni događaj u godini, a zatim slijede adventska te božićno-novogodišnja događanja.

Svi smještajni kapaciteti uglavnom su već rezervirani, a slično je i sa stolovima u dvoranama i hotelu gdje će se Martinje, i Nova godina slaviti. Sigurni smo kako ćemo dostići rekorde u broju posjetitelja i noćenja i tako otvoriti novu stranicu svetomartinskog turizma.

Želja nam je skupa s LifeClassom izraditi knjižicu-letak u kojemu bi objedinili sva događanja te prikazali sve iznajmljivače soba i noćenja što bi naveliko pomoglo turistima i gostima. Dakle, sve bi bilo na jednom mjestu i više puta osvježeno podacima. Na kraju ću reći kako su svi događaji, izvođači, iznajmljivaći i oni drugi koji su pomagali u prosfesionalnom odnosu isplaćeni i nikakvih dugovanja prema nikome nemamo, a to isto govori o našoj poslovnosti – kaže Crnčec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije