NAČELNIK KOJI VOLI UČITI Dražen Crnčec postao učitelj savjetnik

Svečana promocija najboljih i najkvalitetnijih odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u položajno zvanje mentora i savjetnika održana je 6. listopada 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Agencija za odgoj i obrazovanja i Ministarstvo znanosti i obrazovanja unaprijedili su u više položajno zvanje ukupno 615 odgojno-obrazovnih radnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova. Svečana promocija poseban je dan u profesionalnoj karijeri svakoga odgojno-obrazovnog radnika, a među njima su se našli i odgojno-obrazovni stručnjaci iz Međimurja.

U učitelja savjetnika promoviran je i Dražen Crnčec – učitelj kemije iz Osnovne škole Sveti Martin na Muri. Uz to što radi u školi, Crnčec je i vrlo aktivan načelnik Općine Sveti Martin na Muri pa se s pravom pitamo kako sve to uspije.

– U sustavu obrazovanja i prema trenutno postojećem Pravilniku o napredovanju postati savjetnikom je gornja granica. Prvo postaješ mentor – pa si to 5 godina, ako radiš i skupiš bodove te kad dođe savjetnica glavna u uvid i imaš sve može te predložiti u zvanje savjetnika – priča nam Crnčec. A on je uz brojne obaveze, što u školi, što u Općini, dokazao da se uz mnogo odricanja i upornošću može sve.

– Kao i svakom djelatniku, smatram to točkom na “i” dosadašnjem odgojno obrazovnom radu. Puno je to odricanja, seminara, radova, natjecanja, raznih projekata… – kaže. Ističe da ima puno kolegica i kolega koji rade vrhunski, ali im fali samopoudanja da krenu u proces napredovanja koji traje i traži da budeš pedantan i sakupiš svu papirologiju.

– Pristao sam istupiti u javnost prvenstveno s jednim ciljem. Kako u Zagrebu na promociji nije baš bilo puno Međimuraca, želja mi je da budem poticaj drugima da krenu u to sve skupa i dokažu koliko vrijede jer poznato je da su Međimurci samozatajni i skormni, a rade predano i puno – rekao nam je Dražen Crnčec.

Tražeći u tabeli osobe iz Međimurja koje su promivirane našli smo njih 15 od ukupno 615 u cijeloj Hrvatskoj. Nevenka Holetić iz DV Cipelica Čakovec promovirana je u odgojitelja mentora kao i Ivana Pečarko iz čakovečkog DV Dječja mašta.

Učitelji mentori postali su: Maja Barbić – učiteljica informatike u OŠ I.G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu, Ivana Filipan – učitelj njemačkog jezika u OŠ Petar Zrinski Šenkovec, Zvonka Rakuša – učitelj razredne nastave u OŠ Kuršanec, Željka Ivančok Varga – nastavnik hrvatskog jezika u Srednjoj školi Prelog, Suzana Košak – učitelj razredne nastave u OŠ Hodošan PŠ Sveti Juraj u Trnju, Silvija Micek – voditeljica informatičke učionice u OŠ Belica, Milena Mikulčić – učitelj matematike u OŠ Podturen, Barbara Martinjak – nastavnik njemačkog jezika u Srednjoj školi Prelog, Karmen Somi – učitelj informatike u OŠ Jože Horvata Kotoriba i Nada Medved – nastavnik njemačkog jezika u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec.

Uz Dražena Crnčeca u učitelja savjetnika promovirane su: Slavica Švec – učitelj razredne nastave u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i Dijana Fric – nastavnik hrvatskog jezika u Ekonomskoj i trgovačkoj školi u Čakovcu.

Čestitke im je uputila i ministrica Blaženka Divjak, a istima se pridružujemo i mi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije