Druga epizoda novog slastičarskog showa 'Deserti od oka' pokazala je kako se naš karizmatičan slastičar Antun Kocijan iz Brezja odlično snašao u izazovima mentorstva.
Uz rame zagrebačke slastičarke Lade Osredečki,
moderatora Deana Kotigu i nekoliko amatera
slastičara, zajedno su zakuhali pravi kulinarski megahit koji se
emitira petkom na YouTube kanalu 24sata!
U zamisli showa od početka je bio mentorski dvojac, jedan iskusni
slastičar i jedna iskusna slastičarka koji pomažu odabranim
amaterima, a koji se zatim natječu se za nagradu najboljeg
amatera slastičara.
– Tu me prepoznala kolegica Lada, kontaktirala me na temu i tako
je započela jedna vrhunska priča koja je za mene vrlo bogato
iskustvo, jer i ja sam imao priliku napredovati, ali i biti dio
odlične ekipe – započinje Antun o sudjelovanju u showu.
Koliko je za sada poznato, snimljena je cijela prva sezona showa
koja se sastoji od šest epizoda, a koje će se emitirati svakog
petka u podne. U prvoj epizodi imali smo priliku pratiti dva
kandidata čiji je zadatak bio replicirati veličanstvenu svadbenu
tortu s nimalo jednostavnim figuricama koju su osmislili Antun i
Lada.
Tip torte koji je ovim mentorima svakodnevica u poslu,
natjecateljima je u 75 minuta bila prava borba.
– U ovom slučaju naša je uloga da pripremamo kandidate i što je
bolje moguće objasnimo postupak izrade, a nakon toga nastupaju
oni s ‘kopiranjem’ već gotove torte. Tijekom snimanja i njihovog
pripremanja torte smjeli smo im davati samo najjednostavnije
odgovore poput “da” i “ne”. Mislim da su se kao amateri dosta
dobro snašli, naravno, s jednom notom poželjnog humora, čega na
setu nije ni u jednom trenutku nije nedostajalo – prisjeća se s
osmijehom.
Osim zabavne epizode u kojoj se na svakakve načine snalaze
kandidati amateri, prikazana je i druga epizoda u kojoj su Antun
i Lada voditelju Kotigi, ali i pratiteljima showa demonstrirali
kako to rade profesionalci.
– Druga epizoda osmišljena je kao ‘tips and tricks’ za
gledatelje, gdje objašnjavamo kako i oni mogu kod kuće postići
izgled profesionalno napravljene torte. Uz to, ponešto smo
naučili i Kotigu, a i dobro se zabavili, dodaje Antun.
Kako najavljuje međimurski maestro slastica, to je samo uvod u
ono što nas još očekuje u sljedećim epizodama koje su prepune
smijeha, kuhinjskih zgoda i nezgoda, ali i korisnih savjeta.
Pratimo ih dalje u njihovim slastičarskih pustolovinama na
YouTube
kanalu 24sata!