Fešta uz Igora Baksu i Jamia iz Irske započinje u čakovečkoj Picturi

Fešta uz Igora Baksu i Jamia iz Irske započinje u čakovečkoj Picturi

Poznati čakovečki glazbenik Igor Baksa ovaj će mjesec zasvirati s irskim kolegom Jamieom McDonaldom po čakovečkim kafićima.

Kako doznajemo, Igor i Jamie ovog su ljeta svirali zajedno po Splitu, ©ibeniku, Vodicama i Virovitici, a upoznali su se prije nekoliko godina na festivalu u Makedoniji. Prva svirka ove akustične irsko-hrvatske kombinacije bit će u čakovečkoj Picturi, 11. studenog, nakon čega sviraju još u Varaždinu, Čakovcu, Draškovcu i Virovitici.

Iz Virovitice se vraćaju u Čakovec i to na još jednu svirku u Klubu Centra za kulturu, u srijedu 23. studenog.

“Igor i ja smo braća”, kaže Jamie. “Samo što je njegova majka iz Hrvatske, a moja iz Irske. I on ne može popiti toliko pive koliko ja mogu!”

Igor pak komentira: “Jamie i ja smo kao blizanci. Samo što on ne može popiti toliko gemišta kao što ja mogu!”

 

Repertoar irskih, hrvatskih, američkih i engleskih klasika starijih i novijih datuma zasigurno će napraviti sjajnu atmosferu gdje god ovaj dvojac svirao, a na upit što čakovečka publika može očekivati Igor nam je ispričao doživljaj iz Virovitice gdje su svirali prije nekoliko mjeseci: “Jamie je svirao svoj set, a ja sam uzeo pauzu i otišao na WC. Kad sam se vratio publika je plesala ispred pozornice, što mi je bilo nevjerojatno – da netko pleše na akustičnu gitaru i vokal. Međutim, do kraja večeri koncert se pretvorio u pravi plesnjak, kao da svira kompletni bend.

Rekao sam Jamieu – stari, ti si lud! Akustičnom gitarom rasplesati auditorij…”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije