DOBRO SE DOBRIM VRAĆA

SUSRET NAKON 20 GODINA Igor Baksa: ‘Ivana je jedna od onih profesorica koje ti promijene život i pogled na svijet’

- Kad nisam imao dala mi je novac za članarinu u knjižnici. Rekla mi je da ću vratiti nekad nekome drugom. Naučila me lekciju koju rijetko tko nauči u životu. Ja sam imao sreću da je naučim već u srednjoj školi. A lekcija je ta da svi svima međusobno pomažemo i vraćamo jedni drugima

Igor Baksa, glumac iz Čakovca, danas je na svojem Facebook profilu objavio dirljivu priču i nezaboravnom susretu. Nakon 20 godina slučajno je u Njemačkoj sreo profesoricu iz srednje škole koju je pohađao. Njegov status prenosimo u nastavku.

‘Ivana. Jedna od onih profesorica koje ti promijene život i pogled na svijet. U srednjoj školi koju sam pohađao u Čakovcu davne ’97 radila je u knjižnici. Par put sam joj došao s upitima za knjige koje nije imala u školskom fundusu. Uputila me u gradsku knjižnicu, međutim, tad nisam imao novca za članarinu. Kad sam vraćao knjigu dočekala me s novcem za članarinu koji mi je gurnula u ruku. Pitao sam je kako ću joj to vratiti.

Rekla mi je da ću vratiti nekad nekome drugom. Naučila me lekciju koju rijetko tko nauči u životu. Ja sam imao sreću da je naučim već u srednjoj školi. A lekcija je ta da svi svima međusobno pomažemo i vraćamo jedni drugima. Da nikad ne treba ništa tražiti zauzvrat, jer već ti je vraćeno. Nesebično dijeliti. Ivana je prestala raditi u srednjoškolskoj knjižnici, otišla u nepoznatom smjeru, ja sam završio srednju, nikad je više nisam sreo. Izgubili smo svaki kontakt. Samo sam ponekad znao ispričati ovu lekciju ljudima oko sebe, ne znajući ništa o dobroj profesorici.

Danas, nakon dvadeset godina, sreo sam profesoricu Ivanu u Schwenningenu u Njemačkoj, sasvim slučajno, nakon odigrane predstave. Ponukan ovim snažnim susretom, odlučio sam napraviti ono što je profesorica Ivana napravila za mene. Poklanjam članarinu u gradskoj knjižnici djetetu do 18 godina, kojem je potrebno, koje želi članstvo u knjižnici. Javi/te se u inbox.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije