AKTUALNO IZ ŠTRIGOVE

TURISTIČKA ZAJEDNICA Općina Štrigova sve više privlači strane i domaće turiste

'Početak 2020. u pozitivnom je trendu te je tijekom siječnja i veljače ostvareno 20% više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2019. godine'

Nakon uspješnog organiziranog Vincekovog pohoda po štrigovskim bregima i Fašnika u Štrigovi koji su organizirali u suradnji s Kulturno umjetničkim društvom “Sv. Jeronim” posjetili smo Turističku zajednicu Općine Štrigova te priupitali stručnog suradnika i voditelja TIC-a u Štrigovi o aktivnostima koje trenutno provode. 

– Tijekom cijele godine organiziraju se brojna događanja, različitih karaktera tako da svatko može pronaći nešto za sebe. Od značajnijih događanja slijedi nam Predsmotra međimurske popevke ove subote, Međunarodno ocjenjivanje vina, Urbanovo u svibnju,  Doček ljeta na Mađerkinom bregu u lipnju te Štrigovske noći u srpnju. Na svim tim događanjima i programima se radi kako bi i ove godine bili što kvalitetniji.

Također, između spomenutih događanja odvijat će se i brojna manja koja su povezana sa crkvenim blagdanima i udrugama s područja Općine koje ih organiziraju u koordinaciji s Turističkom zajednicom Štrigova. Potrebno je samo pratiti društvene stranice Turističke  zajednice Štrigova kako biste dobili sve potrebne informacije – govori nam Josip Mikec

U tijeku su pripreme za Predsmotru međimurske popevke u Štrigovi koju organizira tamošnje Kulturno umjetničko društvo “Sv. Jeronim” u suradnji s ZHKUUMŽ te Općinom i Turističkom zajednicom Štrigova. 

– Pripreme su u tijeku i spremni dočekujemo brojna kulturno-umjetnička društva, udruge, duete i soliste. Ove godine prijavljen je velik broj izvođača što nas posebno veseli i raduje i to je dokaz da je Štrigova i te kako poželjna destinacija ne samo za strane turiste već i za domaće. Predsmotra će se održati u Športskoj dvorani OŠ Štrigova u 18:00 sati te pozivam sve da nam se pridruže i da zajedno podržimo rad, trud, odricanje svih izvođača i na taj način čuvajmo i prenosimo međimursku popevku! – govori nam sugovornik.

Iz godine u godinu Općina Štrigova bilježi porast broja noćenja, kakva je bila 2019. i kakav je početak 2020.? Kakva su predviđanja za 2020. godinu?

– 2019. godina završila je i više nego dobro i po noćenjima i po dolascima turista. U odnosu na 2018. godinu ostvario se porast noćenja od 21,5%, dok je porast u dolascima bio 16,9%. Naravno da se to povezuje i sa otvaranjem dodatnih smještajnih kapaciteta do čega sve više dolazi, ali i zahvaljujući događanjima i samoj ponudi destinacije koja je izrazito kvalitetna i raznolika. Za 2020. godinu očekujemo daljnji porast noćenja i dolazaka turista, stoga se konstantno radi na razvitku ponude u destinaciji. Početak 2020. i dalje je u pozitivnom trendu te je tijekom siječnja i veljače ostvareno 20% više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. – govori nam Ivana Kelner Tkalčec, stručna suradnica u turističkoj zajednici te nastavlja i govori nam o aktivnostima turističke zajednice: 

– Iako trenutno nema projekata u tijeku, očekuju se raspisi od strane nadležnih institucija te su mogući projekti u pripremi kako bi prijave bile pravovremene te kako bi se osigurala sredstva za unapređenje kvalitete destinacije. Također, trenutno se radi na neformalnom udruživanju turističkih zajednica i općina Gornjeg Međimurja kako bi se pružila mogućnost dodatnog financiranja projekata upravo iz fonda za formalno/ neformalno udružene turističke zajednice.

Ishođena je građevinska dozvola za Centar za posjetitelje sv. Jeronim u Štrigovi. Kada je u planu gradnja?

– Centar za posjetitelje je jedan od projekata na kojima radimo zajedno s općinom Štrigova. Općina Štrigova kupila je zemljište te pribavila građevinsku dozvolu za izgradnju centra sv. Jeronima putem EU fondova. Kako bi se projekt nastavio, čekaju se daljnji raspisi kako bi se projekt aplicirao i dobila sredstva za njegovo ostvarenje. Kada se govori o samome centru, u njemu će biti predstavljeni lik i djelo samog sv. Jeronima te cjelokupna kulturna baština kraja. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije