Izložba radova škole slikanja i crtanja likovnog kluba Paleta

Izložba radova škole slikanja i crtanja likovnog kluba Paleta

Izložba radova polaznika tečaja crtanja i slikanja umjetničko-likovne organizacije Paleta iz Koprivnice otvorena je se u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Čakovec. Tečaj se održava već dvije školske godine.

Voditelj je profesionalni slikar Ivan Lovreković iz Koprivnice koji zajedno sa svojim prijateljem slikarom Draženom Josipom Pavićem osnovao Paletu. Već 12 godina provode tečajeve slikanja u Koprivnici te u gradovima Podravine i u Zagrebu gdje imaju svake godine nekoliko grupa polaznika.

Na tečaj su se uključili polaznici raznih generacija, od osnovne škole do umirovljeničke dobi. Našli su zajednički interes i uživali u tehnikama koje su učili i kojima su radili.

– Prije dvije godine smo eksperimentalno krenuli ovdje u Čakovcu sa tečajem. Svake godine je uključeno desetak kandidata. To je zapravo vrlo malo za ovo područje, a sigurno ima puno talenata. Možda je to zbog nepovjerenja jer sam novi na ovom području. To će se iz godine u godinu sigurno povećati jer će povećati čim će dobiti povjerenje.

Na tečaju želimo pokazati kandidatima duh i vještinu starih majstora, a da to ne znam, sigurno se ne bi to upuštao. Kandidatima pokazujem kako raditi kojim tehnikom od jednostavnih do složenih  – kazao je Ivan Lovreković. Izložbu je otvorila ravnateljica POU Čakovec Verica Rosić, a mnogobrojni posjetitelji izložbe uživali su u djelima polaznika tečaja crtanja i slikanja.

U srijedu 5.10. u 19 sati su upisi u novu grupu polaznika. Više o radu Palete možete vidjeti klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije