KAJ U NEUMU

ETNO FESTIVAL Zapjvali Međimurci: Etno duo Goga i Željko zablistali i oduševili u Neumu

Nastupili su sa svojom obradom pučke pjesme 'Polegala trava detela', te na taj način, kao najsjeverniji izvođači, predstavili našu kajkavštinu

Na ovim prostorima, naš najpoznatiji Etno duo “Goga i Željko” prošlog su vikenda, 18. kolovoza 2019. sudjelovali na Etno festivalu u Neumu. 

Organizatori ove manifestacije, umjetnički ravnatelj Jurica Pađen, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i športa te Vlade RH, okupili su najbolje hrvatske izvođače, producente, skladatelje i umjetnike iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Savršeno su se uklopili u koncepciju festivala koji nema natjecateljski karakter i koji njeguje i promovira tradicijski izričaj u novim skladbama.

Nastupili su sa svojom obradom pučke pjesme “Polegala trava detela”, te na taj način, kao najsjeverniji izvođači, predstavili našu kajkavštinu. Uz Etno duo Goga i Željko, publika je ove godine na 24-om tradicionalnom “Etnofest Neum 2019” imala prilike uživati uz 25 izvođača među kojima su Mia Dimšić, Đuka Čaić, Alka Vuica i Livio Morosini, The Frajle, Mario Rucner, Trio Gušti, Jasmin Stavros, Leo, Željko Krušlin, Dražen Žanko, Zdravko Škender, Bruno Krajcar, Ivica Šeperić, Mladen Burnač itd.

– Posebna zahvala tvrtkama: Alfacar, Apios i Mobenz na pruženoj pomoćni oko realizacije puta za Neum – poručuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije