SEZONA KUPANJA

FOTO Uživancija uz Dravu: ‘Ovdje je mir i tišina, tu se čovjek zbilja može odmoriti’

Riječna kupališta i šoderice postale su prava oaza i raj za istinske ljubitelje prirode, ribiče, kampere, vikendaše, ali i one slabijeg imovinskog statusa

Nakon poduže sezone tmurnih oblaka mnogi će ovih dana spas od visokih vrućina potražiti upravo  na kupalištima. Oni koji ne vole izlaziti iz zone komfora hladit će se na Gradskom kupalištu ili pak u toplicama, no oni željni avanture i boravka u prirodi, roštiljanja i kampiranja, svoju oazu potražit će na riječnim obalama ili  šodericama. 

Riječna kupališta i šoderice postale su prava oaza i raj za istinske ljubitelje prirode, ribiče, kampere, vikendaše, ali i one slabijeg imovinskog statusa. S obzirom na to da se Međimurje nalazi između dviju rijeka, ono obiluje šodranama i kupalištima u rijeke Muru i Dravu.

Neke od poznatijih su kupalište kod Gornjeg Hrašćana, Cirkovljana i Svete Marije, a mi smo posjetili kupalište na šoderici kod Gornjeg Hrašćana. Žubor Drave, cvrkut  ptica i miris roštilja širio se zrakom, a jedan od istinskih zaljubljenika u prirodu i majstor od roštilja Jurica Tota iz Pribislavca ponudio nam je čašu hladnog pića i netom ispečene kobasice. 

– Ovdje dolazim s prijateljima i s članovima obitelji skoro svaki vikend. Iako je za neke ljude komfor hotel sa pansionom, za mene je ovo oaza komfora. Ne volim komercijalne bazene zbog prevelike gužve i dreke koja je obično na njima. Kao što vidite ovdje je mir i tišina, ovdje se zbilja čovjek može odmoriti.

Kupanja na šodericama mogu biti dosta opasna. Nerijetko se može čuti kako se ponovo netko utopio kupajući se na šodericama, no ovdje je toliko plitko da se može prehodati s lijeve na desnu obalu, a da se smočite samo do struka – kazao je Jurica Tota, majstor roštiljanja u prirodi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije