dani općine mala subotica

FOTO Nakon trosatnog kuhanja – najbolje gulaše skuhale ekipe Rok 2, Pajdaši i Štiri asi

Drugi dan obilježavanja proslavljen je u natjecateljskom ozračju - održano je natjecanje u kuhanju gulaša i rekreativne seoske igre

Drugi dan obilježavanja Dana Općine Mala Subotica proslavljen je u rekreativno-zabavnom i natjecateljskom ozračju. Pod pokroviteljstvom Općine Mala Subotica u organizaciji Udruge sportske rekreacije Sport za sve i NK Spartak u subotu, 29. lipnja na nogometnom igralištu NK Spartak održano je natjecanje u kuhanju gulaša i seoske igre žitelja.

>> Dani Općine Mala Subotica – seoske igre i natjecanje u kuhanju gulaša

Tradicionalnom natjecanju u spremanju poznate delicije ove se godine odazvalo 9 ekipa s područja Općine Mala Subotica u sastavu članova udruga i društava s područja općine, vijeća mjesnih odbora i sportskih klubova. Organizatori su pripremili meso, dok se ostatak sastojaka razlikovao od grupe do grupe. Uz tajne začine i puno dobre volje, odlične atmosfere i zabave nije nedostajalo.

– Već nešto više od jednog desetljeća organiziramo godišnje okupljanje stanovnika s područja općine koji se dobrovoljno okušavaju u rekreativno-zabavnim aktivnostima. Iz susreta u susret primjećujemo da se broj sudionika povećava, što nam daje vjetar u leđa pri organizaciji takvih aktivnosti, rekao je Kristijan Juras, predsjednik NK Spartak Mala Subotica.

Nakon trosatnog kuhanja, komisija koju su činili načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, Stjepan Gregorinčić, Ella Prebeg i Barbara Krpić najviše bodova je dodijelila ekipi Rok 2 s glavnim kuharom Goranom Hadeljanom, zatim grupi Pajdaši koju je predvodio Danijel Hrustek i timu Štiri asi čija je glavna kuhača bio Miro Štampar.

Rekreativne seoske igre započele su nedugo nakon proglašenja najboljeg gulaša, a natjecatelji su svoje vještine pokazali u 6 različitih disciplina: pikado, viseća kuglana, gađanje čunjeva, nabacivanje kolutova, gađanje pračkom i bacanje potkove. 

Kako objašnjava predsjednica Udruge Sport za sve Ljiljana Šipuš, svaka se ekipa morala sastojati od 10 članova, od kojih su barem 4 bile žene. Grupe su osvajale bodove prema postignutom rezultatu u pojedinoj igri, a za prvo mjesto bilo je potrebno prikupiti 25 bodova.

Tako su se na treće mjesto plasirali gosti iz Rumunjske s osvojenih 20 bodova, srebrni s 23 boda bili su članovi KUU Zvon, dok je prvo mjesto osvojila ekipa Udruge Sport za sve. Sve tri prvoplasirane ekipe kući su ponijele pehare, dok su tri prvoplasirana pojedinca dobila medalje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije