LOVČAKI SAVEZ MEĐIMURJA

GRANIČNI LOVCI NA OKUPU Najveći su problemi migracije divljači i žilet žica

Tema radnog sastanka bila je suradnja na području lovstva, lovačkih društava Međimurske županije čija lovišta graniče sa lovištima lovačkih društva u Republici Sloveniji

Lovački savez Međimurske županije na čelu s predsjednikom Ljubomirom Grgecom organizirao je u srijedu radni sastanak pozvavši predsjednika Zveze lovskih družin Prekmurja Ludvika Ritupera i slovenska pogranička lovačka društva koja graniče sa lovištima Međimurske županije.

Sastanku su bili prisutni predstavnici lovskih družin Prekmurja, Prlekije i Ptuja Ormož, odnosno njihovih lovačkih društava Velika Polana, Petišovci, Lendava, Fazan Beltinci, Ljutomer, Središče ob Dravi, Ptuj – Ormož i domaćih međimurskih lovačkih društava- Šljuka Gornji Mihaljevec, Trčka Sveti Martina na Muri, Zec Mursko Središće, Zec Vratišinec, Fazan Dekanovec – Podturen, Fazan Štrigova i Srnjak Macinec.

Tema radnog sastanka bila je suradnja na području lovstva, lovačkih društava Međimurske županije čija lovišta graniče sa lovištima lovačkih društva u Republici Sloveniji.

Lovci iz dviju država usuglasili su zajedničke stavove kao što su dobro lovno gospodarenje, očuvanje prirode i razvijanje prijateljstva te lovne kulture. Intencija sastanka bila je međusobno upoznavanje i razmjena kontakata ako bi se pojavili problemi da se mogu promptno i prijateljski rješavati unutar lovačkih krugova. Istaknuti su problemi migracije divljači i žilet žica.

Po svemu sudeći, ovo je bio prvi krug razgovora održan nakon dugog niza godina uz naznaku da razgovori i suradnja slijede i u budućnosti s obje strane, javlja Lovački savez Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije