RAZMIŠLJANJA NAJMATURANATA

MEĐIMURSKI NAJMATURANTI Magdalena planira upisati farmaciju ili biotehnologiju, a Tin pravo

Magdalena Maček bila je na državnom natjecanju iz španjolskog jezika koji je zavoljela uz televizijske sapunice. - Svatko tko ima časne i poštene namjere trebao bi se angažirati u politici i pomoći - kaže Tin Hrgović

– Po prijateljima i po odličnoj atmosferi, po tome ću pamtiti srednju školu. Sad imam još dva tjedna učenja za državnu maturu, a onda upis na fakultet. Planiram upisati farmaciju ili biotehnologiju – kaže nam Magdalena Maček (18), učenica 4.b razreda Srednje škole Čakovec.

Trebat će mi na putovanjima Magdalena je nakon provedenog glasovanja izabrana za najmaturanticu Međimurske županije. Na državnoj maturi polagat će ispite iz kemije, biologije, matematike, hrvatskog, engleskog i španjolskog jezika. Španjolskog?

– Da, to je zbog sapunica koje sam gledala na televiziji. Svidio mi se taj jezik pa sam i njega izabrala za učenje. Koristit će mi kad-tad na putovanjima – veli ta Čakovčanka koja je bila i na državnom natjecanju iz španjolskog i osvojila sedmo mjesto.

Najmaturant je Tin Hrgović (19) iz Male Subotice, učenik Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca. On se planira upisati na Pravni fakultet u Zagrebu. Zanima ga politika i smatra da bi se građani, ne samo mladi, trebali više uključivati u politički život i pokušati promijeniti društvo nabolje.

– Prevladava razmišljanje da će netko drugi napraviti nešto za nas, a svatko bi se trebao založiti za sebe i dati svoj doprinos. Svatko tko ima časne i poštene namjere trebao bi se angažirati – veli Tin koji ne prihvaća tvrdnje onih, a tu dijelom vidi i krivnju medija, koji pokušavaju ogaditi politiku kao nečasnu i korumpiranu.

Srednjoškolske dane pamtit će po dobrom društvu i školi koju bi ponovno upisao da ima 14 godina.

Bez izgreda

– Puno sam naučio i isplatilo se biti učenik čakovečke Gimnazije – ističe. Ove godine srednju školu u Međimurskoj županiji završava oko 1120 maturanata pred kojima je odluka hoće li nastaviti školovanje ili se zaposliti. Razred koji se tijekom Coolijade, dana maturanata, najviše istaknuo ponašanjem, aktivnostima i uniformom je 4.g Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, koji je i proglašen najrazredom i nagrađen kupanjem i ručkom u termama Sveti Martin.

Gimnazijalci su posjetili djecu na odjelu pedijatrije čakovečke bolnice, gdje su djeci priredili prigodan program i podijelili igračke koje su skupili donacijama. Policija nije evidentirala kažnjiva ponašanja maturanata.

Coolijadu je kao projekt još 2004. godine pokrenula Policijska uprava međimurska, u kojoj kažu da su preventivne aktivnosti omogućile još jedne dane maturanata bez izgreda. Time su međimurski maturanti još jednom pokazali zrelost – kažu.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije