MAŠKARE U MALOJ SUBOTICI

FOTO ‘Bavarci z Benkovca’ osvojili prvu nagradu na ‘Sobočkom fašjeku 2019.’

Predivne maske vidjeli smo u Maloj Subotici, no pobjedu su odnijeli 'Bavarci z Benkovca'

Maškori s područja Općine Mala Subotica, ali i susjednih, formirali su veliku povorku. Čelo povorke predvodili su mlađi uzrasti. U sredini su se našle razne konceptualne maske, pa tako nisu izostali sveprisutni avioni i stjuardese. Najveselije pak je bilo na samome začelju povorke, gdje su veseli “Bavarci z Benkovca” slavili Benkovecfest.

>> Sobočki fašjek održan u nedjelju okupio predivne maskirane skupine

Cilj povorke bilo je parkiralište kod sobočkoga Doma kulture, gdje su se maske mogle pojedinačno ili grupno predstaviti. Voditeljice programa bile su Ljiljana Šipuš iz udruge “Sport za sve” i Nada Janković. Nakon dodjele nagrada, održano je suđenje Fašniku, koji je proglašen krivim i spaljen. Uslijedilo je ugodno druženje po lijepom vremenu uz krafne i kuhano vino i čaj.

Članovi udruge “Sveti Rok” imali su svoj “Benkovec Bier fest” te su odnijeli prvu nagradu, druge su bile žene iz udruge “Svetokrišćani” iz Svetog Križa koje su na izrazito maštovit način predstavljale 4 godišnja doba, dok su treće mjesto odnijeli članovi KUU Zvon Mala Subotica sa svojom zračnom flotom iz Male Subotice na čelu s Donald Trumpom i Kolindom Grabar-Kitarović. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije