TAMBURAŠKI SASTAVI MEĐIMURJA

TAMBURAŠKI SASTAV ZRIN ‘Volimo širiti pozitivu i veselje gdje god da sviramo, a publika to prepoznaje’

Oni su: Nikola Kraljić – prim, Mario Goričanec – basprim, Marko Mikulaj – basprim, Marko Škvorc – harmonika, Radovan Goričanec – bugarija te Karlo Čeh – berda

Tamburaški sastav ‘Zrin’ svoje postojanje, kao i iniciranje imena, može pripisati sredini 2014. godine, iako korijeni djelovanja šestorice članova dolaze iz puno bogatije i šarenije prošlosti.

Prve susrete s tamburaškim instrumentima, kao i notama, ostvarili su već u osnovnoj školi, gdje su pod vodstvom učitelja glazbene kulture Stjepana Horvata kao i Borisa Novaka nastupali na raznim priredbama i manifestacijama.

Željni daljnjeg djelovanja na području kulture i glazbe, ubrzo su postali članovi različitih kulturno-umjetničkih udruga u Međimurju, kako u Svetom Martinu, tako i u Žiškovcu i Belici, što je kasnije rezultiralo članstvom u nekoliko glazbenih sastava (TS “Kontra-Nas”, TS “Pozoj”, TS “Biser Međimurja”) da bi na kraju čak petorica postali i ostali članovi Tamburaškog orkestra “Stjepan Bujan Stipić” u Čakovcu.

Oni su: Nikola Kraljić – prim, Mario Goričanec – basprim, Marko Mikulaj – basprim, Marko Škvorc – harmonika, Radovan Goričanec – bugarija te Karlo Čeh – berda. 

– Do imena ‘Zrin’ došli smo zajedničkom odlukom svih članova benda. Svaki član sastava dao je nekoliko prijedloga imena. Nakon davanja prijedloga suzili smo izbor na nekoliko imena te smo odlučili da ćemo se zvati ‘Zrin’. Vodili smo se idejom da naše ime ima veze sa kulturnom baštinom našega maloga Međimurja, a ako nešto simbolizira Međimurje onda je to zasigurno obitelj Zrinski – započinju naš razgovor članovi TS “Zrin” te nastavljaju: 

– Glazba je za nas način života te se kroz nju i opuštamo. Volimo širiti pozitivu i veselje gdje god da sviramo, a publika to prepoznaje. Tambura je vrlo prilagodljivi instrument i mislimo da nema nekog glazbenog žanra, a da na tamburama ne bi dobro zvučao. Prilagođavamo se našoj publici, osluškujemo što vole slušati te na taj način i definiramo svoj repertoar. Na repertoaru radimo marljivo na svakoj probi da bi našoj publici omogućili kvalitetnu izvedbu svake pjesme.

Uz neizostavne tamburaške pjesme, od nas publika može očekivati klapske, zabavne, moderne pop i rock obrade. Najdraže nam je čuti kada dopremo do svoje publike gdje ona zajedno sa nama pjeva i uživa u našoj svirci. Najviše volimo svirati pjesme Najboljih hrvatskih tamburaša i Gazdi koji su nam ujedno i veliki uzori još od malih nogu – kažu o sebi.

TS Zrin etabolirao se na međimurskoj glazbenoj sceni, a i šire kao tamburaši koji sviraju sve, posebno publika voli čuti njihove obrade poznatih pop i rock pjesama. Nastupali su diljem Hrvatske, Slovenije i Austrije. TS Zrin nastupao je i kao predgrupa mnogim našim estradnim zvijezdama poput Jelene Rozge, Miroslava Škore i Gazdi. Posebno se ponose i nastupima u emisiji Lijepom našom i na mnogim manifestacijama poput Porcijunkulovog, Ljeta uz Muru, Špancirfesta, Bogračfesta te nastupom na velikom studentskom partyju u Mariboru. Vrlo rado sviraju privatne evente kao što su svadbe, momačke i djevojačke večeri, rođendanske proslave i ostale proslave na koje ih ljudi pozovu.

O svojim planovima kažu: 

– U budućnosti vam donosimo puno novosti, dobre i kvalitetne glazbe, smijeha i veselja. U tijeku je snimanje našeg promo materijala koji će se pojaviti na društvenim mrežama kako bi doprjeli do publike diljem Hrvatske, a i šire. Na svojem prvom singlu radimo već duže vrijeme te ćemo ga u bližoj budućnosti predstaviti svim našim fanovima. Velika želja nam je snimiti duet sa nekom estradnom zvijezdom, jer svojom voljom i kvalitetom bi to odradili na najbolji mogući način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije