VELIKI USPJEH NAŠIH TAMBURAŠA

SVE ODUŠEVILI Županijski tamburaški orkestar ‘Stjepan Bujan – Stipić’ donio zlato iz Bratislave

Naši tamburaši pod dirigentskom palicom Tomislava Cvrtile u Slovačkoj su osvojili zlatnu diplomu s osvojenih 93,6 bodova od mogućih 100

U Bratislavi, gradu koji je po riječima organizatora, slovačko glazbeno srce, od 2. do 5. srpnja održan je ’10. International Youth Music Festival’. Ove godine predstavili su se i članovi Županijskog tamburaškog orkestra “Stjepan Bujan – Stipić” iz Čakovca te su na povratku sa sobom ponosno ponijeli zlato.

Na put iz Čakovca u Bratislavu, 2. srpnja, u jutarnjim satima krenulo je 15 svirača i dirigent orkestra te po dolasku u popodnevnim satima na jednom od trgova bili su dio revijalnog koncerta. Sljedećeg dana u Zrcalnoj dvorani Primicijalne palače, pod dirigentskom palicom Tomislava Cvrtile, u natjecateljskom djelu programa predstavili su se s tri skladbe i to redom: Makedonski ples (Domagoj Vukadin), Vukovarska golubica (Božo Potočnik) i Negev (Miroslav Štatkić).

U natjecateljski dio Festivala prijavilo se 22 različitih orkestara i zborova iz Izraela, Danske, Australije, Češke, Slovačke, Hong Konga, Njemačke, Južnoafričke Republike i Županijski tamburaški orkestar “Stjepan Bujan – Stipić” iz Čakovca. Orkestre i ansamble ocjenjivala je strukovna komisija u sastavu prof. Scott Ferguson (SAD), assoc.prof.Elena Šarayova- Kovačova (Slovačka), mga. Marek Klimeš (Češka), prof. Chia- fen Weng (Tajvan), prof. David Slater (Australija) koja je Županijskom tamburaškom orkestru “Stjepan Bujan – Stipić” dodijelila zlatnu diplomu s osvojenih 93,6 bodova od mogućih 100.
Naredni dan orkestar je održao još jedan koncert na Glavnom trgu (Hlavne namestie) u samom srcu Bratislave, gdje je predstavio raznolik program od skladbi domaćih autora te time promovirao nematerijalnu kulturnu baštinu Repuplike Hrvatske. Županijski tamburaški orkestar “Stjepan Bujan – Stipić” se ovim putem zahvaljuje Gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji, Čakovečkim mlinovima, Obo Bettermann-u na doniranim sredstvima za sudjelovanje na 10. International Youth Music Festivalu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije