ZADNJA OVOGODIŠNJA DONACIJA

ZA LJEPŠI DJEČJI SAN Odjelu pedijatrije čakovečke bolnice donirani kreveti i kinderbet

Radi se o donaciji vrijednoj 85 tisuća kuna, a ŽB Čakovec zahvaljuje svim ljudima velikoga srca na svim donacijama koje će uljepšati boravak u bolnici malim bolesnicima

Brojne humanitarne akcije obilježile su kraj godine u Međimurju, a jedna od takvih je i akcija pod nazivom ‘Mališanima za ljepše snove’ Udruge Prijatelji svetog Roka iz Draškovca. Zahvaljujući prikupljenim sredstvima, dječji odjel bogatiji je za jedan kinderbet i četiri velika kreveta u vrijednosti od 85.229 kuna. Predaja donacije održana je u petak, 28. prosinca na Odjelu Pedijatrije Županijske bolnice Čakovec.

Ugodnijem boravku i efikasnijem liječenju na dječjem odjelu ŽB Čakovec tijekom cijele su godine doprinijele brojne humanitarne akcije donatora velikog srca. Financijska sredstva zadnje ovogodišnje donacije prikupljena su humanitarnom akcijom Udruge PSR pod nazivom ‘Malenima za ljepše snove’, koja je pokrenuta krajem 2017. godine na inicijativu članice Udruge i djelatnice Odjela Pedijatrije Božice Kemec.

– Prepoznali smo potrebu za novim i boljim krevetićima, a s obzirom na to da je svim djelatnicima dječjeg odjela u interesu olakšati boravak bolesnoj djeci odlučili smo im to i osigurati. Početna ideja bila je prikupiti sredstva za jedan kinderbet, no zahvalna sam što se priključio neočekivan broj ljudi i omogućio da uz kinderbet Udruga donira i četiri velika kreveta – istaknula je Božica Kemec.

Prema riječima predsjednika Udruge PSR Ivana Vadasa, predviđeno trajanje akcije bilo je 3 mjeseca, no produžili su je do 21. prosinca 2018. godine, radi velikog broja donatora koji su željeli biti dio humanitarne akcije. Primopredaji su nazočili i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, voditelj Odjela Pedijatrije Dejan Balažin te glavna medicinska sestra Odjela Dijana Farkaš.

– Proteklu su godinu obilježile brojne donacije ne samo na dječjem odjelu, već i svakom drugom odjelu Županijske Bolnice Čakovec. Svaka donacije jednako je vrijedna i darovana od srca, a ova će uvelike doprinijeti kvaliteti smještaja najmanjih pacijenata – rekao je Robert Grudić, koji je ovom prilikom zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli kvalitetnijem i ugodnijem smještaju pacijenata tijekom 2018. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije