U ŠTRIGOVSKOM KRAJU

ŠTRIGOVA Obitelj Kolmanić kupila zgradu Tijare i uskoro kreću s proizvodnjom

Iz Općine Štrigova najavlju početak modernizacije nerazvrstane ceste Štrigovčak i sanaciju klizišta u Železnoj gori

U utorak, 30. studenog u Uredu općinskog načelnika Štrigove, Povjerenstvo za natječaje otvorilo je pristigle ponude za dvije investicije koje će uskoro u realizaciju, a od velikog su značenja za ovdašnje stanovništvo, ali i za sve one koji nekim poslom ili turistički dolaze u Štrigovu.

Prvo su otvorene ponude za modernizaciju nerazvrstane ceste Štrigovčak, investicije procijenjene vrijednosti 980 tisuća kuna. Potom su otvorene ponude za sanaciju klizišta u Železnoj Gori, planirane vrijednosti 900 tisuća kuna. Novci su osigurani iz nekoliko izvora, a odabrani izvođači bit će obznanjeni nakon što se provjere sve pojedinosti iz prijava, odnosno parametara iz natječaja.

Trenutno je u Štrigovi najveća investicija koja je u tijeku, pripremanje za proizvodne uvjete bivše, nikad dovršene Tvornice voćnih rakija Tijara, koju je otkupila obitelj Kolmanić iz Svetog Urbana.

Kolmanići su zgradu Tijare i okolišni prostor kupili od Općine Štrigova i sljednika bivših vlasnika, a u njoj će proizvoditi poljoprivredne i druge radne strojeve. Načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik iznimno je zadovoljan što je razriješena ‘višegodišnja drama Tijara’ i što je upravo obitelj Kolmanić novi vlasnik nekretnine, u kojoj će zasigurno posao naći i nekoliko novih ljudi s ovog područja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije