UDRUGA VOĆARA, VINOGRADARA I POVRĆARA

Novi član osvojio zlato za svoju rakiju, slijedi ocjenjivanje mladih vina

Na izložbi je sudjelovao Zvonko Štuhec iz Ljutomera u Sloveniji koji je odnedavno član svetomartinske udruge

Nakon što je sa članovima svoje udruge u subotu u Brezovcu odlično odradio poslove na obilježavanju Svjetskog dana jabuke, Mladen Dobranić, predsjednik Udruge voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri, u nedjelju (jučer) bio je na IX. međunarodoj izložbi rakije, pripravaka od rakije i octa u Kalinovcu naselju u Koprivničko-križevačkoj županiji, kamo je pozvan od organizatora izložbe, Poljoprivredne udruge Kalinovac.

Na izložbi je sudjelovao Zvonko Štuhec iz Ljutomera u Sloveniji koji je odnedavno član svetomartinske udruge. Štuhec je na izložbi sudjelovao s a svoje četiri vrste rakija, od kojih je vilijamovka berbe 2017. osvojila zlatno odličje. Ostale su dobile srebro i bronzu u snažnoj konkurenciji od 97 rakija pristiglih iz 6 zemalja. Dobranić kaže kako je ovo lijep uspjeh za Štuheca i za udrugu, te kako razmišlja, kako bi Sveti Martin na Muri, mogao biti organizator slične izložbe za međimurske rakije kojih je iz godine u godinu sve više, sve su bolje i što je najvažnije imaju svoje potrošače.

Dobranić najavljuje Ocjenjivanje mladih vina u povodu Martinja 2018. u Svetom Martinu na Muri 10. i 11. studenog 2018. te poziva sve vinare da svoja vina daju na ocjenjivanje, jer će dobiti stručnu ocjenu kakvoće svojih vina, a pobjednici i prigodne nagrade. Uzorke vina ocjenjivat će vrsni agronomi-enolozi. Svi zainteresirani do srijede 07. studenog 2018. do 19 sati trebaju na adresu Brezovec 9 (kod Mladena Dobranića) dostaviti po 3 boce mladih vina za potrebe ocjenjivanja kao i za degustaciju na samom Martinju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije