UVIJEK PRAVA ATRAKCIJA

UDRUGA ‘MEĐIMURSKI KONJARI’ Šlag na torti svakog događanja

Njihova pojava uvijek je prava atrakcija, šlag su na torti svakog javnog događanja

Članovi su to udruge „Međimurski konjari” koji sa svojim konjima i kočijama izazivaju oduševljenje gdje god da se pojave.

Članovi udruge nedavno su održali redovnu godišnju skupštinu u društvenom domu u Savskoj Vesi na kojoj se okupilo dvadesetak članova uz brojne prijatelje i zaljubljenike u konje. Udruga je osnovana 2017. godine i na čelu joj je Dalibor Tkalčec.

Tijekom prošle godine sudjelovali su na brojnim manifestacijama i događanjima, ne samo u Međimurju, već i šire. Osim toga organiziraju popularno međunarodno konjičko druženje na koje im dolaze konjari iz nekoliko država. Kako se moglo čuti na skupštini, danas su rijetka gospodarstva koja imaju konje pa su aktivnosti udruge tim važnije kao i očuvanje tradicije.

Udruzi „Međimurski konjari“ zahvalio se predsjednik Mjesnog odbora Savska Ves Srećko Vranović, istaknuvši da proslava Dana mjesta ne može proći bez atraktivnog mimohoda kočija ulicama Savske Vesi.

Potporu u radu dale su im i srodne udruge iz Međimurja, Zagorja, Podravine, Prigorja te iz susjedne Slovenije kao i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini koja je dodala da svojim djelovanjem obogaćuju javni život grada i županije.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3589

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije