NAGRADA U PRAVE RUKE

Mirjana Tišler i po kiši, snijegu, žegi i sparini biciklom putuje na posao u susjedno selo

Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju… te osvojite vrijedne nagrade, a ujedno iskoristite brojne blagodati tjelesne aktivnosti moto je kojim se 11.-tu godinu za redom vodila 50-godišnja Kotoripčanka Mirjana Tišler, dobitnica bicikla, prve nagrade akcije kroz koju je prošla 180 kilometara.

Od sada će u jednu donjovidovsku tekstilnu tvrtku na posao novim biciklom doći 50- godišnja Mirjana Tišler, a koja je kao što smo pisali, dobitnica prve nagrade. Nagradi se radovala poput male djevojčice kojoj su roditelji kupili prvi bicikl misleći u sebi da ga je, istinu za volju, i zavrijedila.

>> FOTO Mirjana Tišler iz Kotoribe dobitnica glavne nagrade u kampanji ‘Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…”

Prešutno je toga stava zacijelo bila i Renata Kutnjak Kiš, dr. med., specijalistica epidemiologije i voditeljica djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije koja u svojim revnim podacima bilježi Mirjaninu 11. godinu sudjelovanja u akciji.

Sreća ju je zasluženo pomazila jer ipak biti svakodnevno zimi i ljeti, po kiši i snijegu, žegi i sparini na cesti nije mala stvar. Time se je ona susretala na dionici od Kotoribe, gdje živi, do Donjeg Vidovca. Premda je dionica puta u jednom smjeru tek 5 kilometara sasvim je dostatna za mnoge zgode i nezgode gdje prednjače “sukobi” s nesavjesnim vozačima motornih vozila i najčešće probušenim gumama jer, kako kaže, na cesti ima svačega.

– Imala sam tu sreću da mi se “gumi defekt” uvijek dogodi kada se vraćam s posla pa nikada nisam zakasnila, a gurajući bicikl kući nije bitno kada stignem – kaže. Za bicikl je vezana od djevojačkih dana. Prije nego je postala kotoripskom snahom, a bilo je to prije 23 godine, vozila se je iz rodne Svete Marije svaki dan na posao u Kotoribu u ondašnju tvornicu MTČ, a nešto kasnije bicikl je zamijenila autobusom. Premda imaju automobil i ona vozačku dozvolu, niti ne pomišlja, osim u ekstremnim vremenskim uvjetima, da ga koristi za putovanje na posao.

Kaže kako joj je to putovanje na posao i s posla spoj ugodnog s korisnim, rekreacija je to koju bi svakome preporučila. Dosadašnji bicikl će joj biti u pričuvi, a novi u funkciji sa željom da je posluži što dulje kao i  dva dosadašnja u tih 11 godina.

– Voljela bi da je na našem tvorničkom parkiralištu što više bicikala, a smeta me kada čak i moje kolegice s posla, a žive u Donjem Vidovcu, na posao dolaze automobilima. Držim da ću takvim načinom kretanja još godinama biti sudionicom takvih i sličnih akcija, a moram dodati kako se i Kotoribom uvijek krećem biciklom koji mi je vjerni “pratitelj” i kada nerijetko idem u polje, prodavaonicu…

Pitajući je za do sada prijeđene kilometre, kaže da joj je to i najmanje važno već joj je važno što joj vožnja biciklom čini dobro koje se ovoga puta pretvorilo i u nešto opipljivo. Mirjana je zdrava žena. Mnogi kažu kako jednostavno puca od zdravlja i vedrine. Možda je jedan od priloga tome što je dragovoljna davateljica krvi koju je do sada dala 38 puta.  Za sve ovo, gospođo Tišler, duboki naklon.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije