ODLIČNI REZULTATI AKCIJE

FOTO Mirjana Tišler iz Kotoribe dobitnica glavne nagrade u kampanji ‘Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…’

Od ukupnog broja važećih prijava, 100 je bilo zaposlenih osoba koje su tijekom akcije prošle sveukupno čak 25.945 kilometara

Rezultati jedanaestog izdanja provođenja projekta ‘Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…’ predstavljeni su u srijedu, 3. listopada u Zavodu za javno zdravstvo, a tom prilikom održana je i dodjela nagrada sretnim dobitnicima.

Na samom početku programa riječi zahvale svim je sudionicima u projektu uputila  ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina PayerlPal, dok je rezultate ovogodišnjeg provođenja projekta i ostalih aktivnosti predstavila rukovoditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo Renata Kutnjak Kiš.

>> Mirjana Tišler iz Kotoribe dobitnica glavne nagrade u kampanji ‘Pješke ili biciklom na posao”

Ove su godine zaprimili 145 prijava, 4 su bile duple i jedna nevažeća. U ždrijeb za izbor nagrada su ušle prijave 140 sudionika od kojih je sudjelovalo 79 žena i 61 muškarac, najčešće u dobi iznad 50 godina. Od ukupnog broja važećih prijava, 100 je bilo zaposlenih osoba koje su tijekom akcije prošle sveukupno 25.945 kilometara.

– Pod pretpostavkom da prilikom vožnje automobilom u atmosferu uđe 170 grama ugljikovog monoksida po kilometru, ljudi koji su sudjelovali u kampanji, birajući bicikl umjesto automobila, spriječili su da u našu atmosferu uđe 4, 4 tone ugljikovog monoksida – kazala je Kutnjak Kiš, koja je uz ravnateljicu Payerl-Pal sretnim dobitnicima uručila nagrade.

Dobitnica glavne nagrade je Mirjana Tišler iz Kotoribe koja je osvojila bicikl, sportski sat pripao je Mariji Jančec iz Male Subotice, Anđela Kedmenec iz Čakovca dobitnica je sportske jakne, biciklističku kacigu osvojila je Brankica Igrec iz Donjeg Mihaljevca, dok je aparat za mjerenje koraka pripao Mladenu Jančecu iz Male Subotice.

Ciklo kompjuterom, biciklističkom majicom, reflektirajućom trakom te poklonom Informacijskog centra EDIC Čakovec nagrađen je Željko Belić, sudionik koji je tijekom akcije prošao čak 996,2 kilometra.

Sigurnosnom opremom za pješake i bicikliste, koju je osigurao Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, nagrađeno je i deset ostalih sudionika, koji su također danas preuzeli svoje nagrade. Svi sudionici nagradnog natječaja osvojili su i jednodnevno kupanje na Gradskim bazenima ‘Marija Ružić’ u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije