ne daj se generacijo

FOTO Nezapamćeno slavlje Kotoripčana: Čak sedam generacija na okupu

Subota koja će se pamtiti - sedam kotoripskih generacija na zajedničkoh fešti

Za donjovidovski hotel Golf u subotu 28. rujna 2018. godine mogli bi reći da je bila OŠ Kotoriba u malom. Nakon prozivke u zgradi OŠ Jože Horvata u Kotoribi tamo su se okupili oni najmlađi, a koji su osmoškolske klupe napustili prije 10 godina, ali i kojima je od toga događaja prošlo 45 godina i oni su bili najbrojniji. Oni su ovim okupljanjem zajednički obilježili i svojih šest desetljeća života.

Bilo ih je ukupno preko 150, gotovo duplo manje on svih završenih, no život je takav, nepredvidiv. Pored njih ovdje su bili i oni koji su iz osmoškolskih kluba izašli prije 15, 20, 25, 26 i 35 godina. Potonji su također obilježili “okruglu” obljetnicu-pola stoljeća života.

Raduje da se sjećaju svojih razrednika iz viših i nižih razreda. Doduše pozivu slavljenika nisu se odazvali svi jer  su im razrednici nažalost pokojni. Tužno, no još je tužnije što su se morali neki od njih prisjetiti i posjetiti posljednja počivališta svojih školskih kolega.

S onim najstarjima bio je njihov razrednik iz viših razreda Petar Sokolović, a s 50- godišnjacima razrednica Ljubica Crnčec. Na najmlađe su “pazili” Agneza Berković, Ivanka Cmrečki, Nikolna Fuš Zvošec i Danijela Krobot. S onima koji su završili OŠ prije 26 godina su bili Julije Jauk i Nada Dolenčić, a s onima godinu dana mlađima  Marija Siladi, Mladen Grubić, Vojislav Bogojević i Anica Jauk.  

Ružica Fundak, Draženka Golub i Ankica Balent su bile s “20 godišnjacima”, a s pet godina mlađima nile su Snježana Filipašić Ružica Fundak i Terezija Ujlaki. Pri razilaženju u ranojutarnjim satima u nedjelju 30. rujna postignut je načelni dogovor za ponovni susret kroz pet godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije