VIDEO I FOTO Predsjednica otvorila Odjel rađaonice i neonatologije

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u petak, 4. svibnja u službenom je posjetu boravila u Međimurskoj županiji te je nazočila otvorenju obnovljenog odjela u Županijskoj bolnici Čakovec.

U 10 sati Predsjednica je stigla ispred zgrade Međimurske županije, u kojoj se održao radni sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i suradnicima.

Na sastanku, Predsjednicu su upoznali s aktualnim događanjima i radom Međimurske županije.

Teme o kojima se na sastanku raspravljalo predstavio je župan Matija Posavec, a to su apel prema vladi Republike Hrvatske za promjenom porezne politike u smislu čuvanja dostojanstva radnika i nizak prosjek plaća na sjeveru Hrvatske, korištenje europskih fondova te fleksibilnija komunikacija s ministarstvima u pogledu cestogradnje.

Nakon sastanka, Predsjednica se uputila u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je svečano otvoren novo obnovljeni Odjel rađaonice i neonatologije.

Otvorenje je započelo himnom u izvedbi Samante Grahovec koju je na klaviru pratio profesor Danijel Mario Novak.

Pozdravima i uvodnim riječima svečanost je uveličao i ravnatelj Županijske bolnice Robert Grudić koji je ukazao kako je na upravo u tim prostorima rođeno više od polovice stanovništva Međimurja.

Ne pruža se često prilika da nekom svečanom događaju predsjednica pokloni i dodatni poticaj, a otvorenje obnovljenih odjela rađaonice i neonatologije u sebi nosi simboliku koja je od važnosti cijeloj Hrvatskoj.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u čast toj prilici obratila se svim prisutnima i odjel proglasila otvorenim.



– Na ovom mjestu svjedočimo svečanosti života koji upravo ovdje počinje i počinjat će za generacije vaših sugrađana. Ovdje se rađa budućnost vaše županije i naše domovine, u obraćanju je kazala predsjednica Grabar-Kitarović.

Otvorenju su još prisustvovali gradonačelnici Čakovca i Murskog Središća, Stjepan Kovač i Dražen Srpak. Objekt je posvetio dušobrižnik Županijske bolnice Stjepan Markušić.

Nakon obilaska novo obnovljenog Odjela, predsjednica je posjetila i uručila poklon majkama u rodilištu te zatim pročitala priču Čudnovate zgode šegrta Hlapića djeci na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije