DRUŠTVO ŽENA AMALIJA KRANJEC Bilo kuda, žene svuda

Od 107 evidentiranih članica Društva žena Amalija Kranjec Sveta Marija, sumiranju godišnjih rezultata rada nazočilo je njih 80-tak. Predsjednica Društva Gordana Hunjadi je svoje izvješće koncipirala tematski – sport, rad s djecom, izleti i ostale aktivnosti.

Što se tiče sporta rečeno je kako se rekreaciji članica poklanja dužna pozornost pa tako svaki ponedjeljak i srijedu, pod vodstvom Marine Gašparić, provode rekreativno vježbanje.

– Članice smo MSSR-a “Sport za sve” pa sudjelujemo u svim njihovim aktivnostima – turnir u odbojci, turnir u beli i Međimurskom festivalu sportske rekreacije žena, istaknula je predsjednica i dodala:

– U travnju je održan BIMEP gdje su se naše članice aktivno uključile u vožnju biciklom, a još aktivnije bile u pečenju klipića koje smo podijelile sudionicima koji su prolazili kroz Svetu Mariju. Kada je riječ o radu s djecom istaknut je njihov angažman u organizaciji priredbe Mali pjevači i manekeni i nastup djece s kratkom plesnom točkom koja pohađaju sportske radionice na natjecanju u sprežnim špricama.

U segmentu izleta imale su piknik na proljeće biciklima u okolici Svete Marije i odlučile da će ga i dalje održavati na proljeće i jesen. Tradicionalni godišnji izlet ovoga puta je realiziran u Budimpeštu, a na kraju godine bile su na Adventu u Zagrebu sa ‘šopingom’ u Areni centru.

Sudjelovale su u svim aktivnostima u organizaciji drugih udruga Svete Marije, Stare igre u Crnoj pešti, Ljeto ribe uz Dravu kao i Općine u čišćenje okoliša, sadnji cvijeća, Fašnjak, Advent… Organizirale su i zabavu povodom 8. marta gdje je bilo prisutno oko 120 žena.

Na kraju se je predsjednica zahvalila svim članicama koje su na bilo koji način pridonijele radu Društva u proteklog godini, a zatim i Općini, sponzorima i drugim udrugama s kojima surađuju.

– Zaključak je da sam zadovoljna rezultatima rada Društva žena, ali naravno uvijek može biti bolje. Planovi za ovu godinu uglavnom ostaju isti kao i prošle godine i bit će uspjeh ako ih uspijemo ostvariti, istaknula je na kraju Hunjadi.

Na kraju skupštine ih je općinska načelnica Đurđica Slamek počastila jako finim dizanim kolačima koje ispekao njihov bivši sumještanin i bivši ‘pek’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije