SELNICA Stara dama pred Božić zablistala

Selnička stara škola koja služi kao Društveni dom, ali i selnički hram kulture, pred Božić je zablistala u punom sjaju i sada poput stare dame stoji lijepa, ušminkana, ponosna i jutarnjim suncem obasjana, tu, tik do lijepo uređene župne crkve Svetog Marka evanđeliste na Markovom trgu u Selnici.

Vrijedni radnici Strojokopa pod vodstvom Tomice Debelca majstorskim znanjem, urođenom preciznošću i s dosta ljubavi, uredili su svaki dio zgrade, koja je do dolaska Ervina Vičevića na čelo općine više sličila nekakvom skladištu nego domu kulture, te pored nje nitko ne prođe a da se ne zagleda u nju, ljepoticu.

Kaže vijećnik Ivan Levačić, kako je sada škola tako lijepa da bi poželio biti učenik sada nakon 50 godina. I mnogi drugi kažu kako je ovo lijepi primjer, da se s malo mašte, snalažanjem i znanjem može od ruševine napraviti pristojna zgrada.

Još preostaje unutarnje uređenje i potom će Selnica imati moderan dom kulture, a ujedno sačuvati povijesnu građevinu u kojoj je nasatvu polazilo tisuće učenika u njezinoj dugoj povijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije