TJEDNA PROGNOZA Hladne noći i jutra, za Božić bez snijega

U ponedjeljak možemo očekivati većinom suho vrijeme sa sunčanim razdobljima. Nakon hladnog jutra najviša dnevna temperatura će biti malo u plusu. Biometeorološke prilike će biti povoljnije pa će se većina ljudi osjećati dobro. To je zdravo zimsko vrijeme, napokon bez kiše i bez južine.

Slično vrijeme bi se trebalo nastaviti i tijekom utorka i srijede. Jutra će biti hladna uz mraz i mjestimičnu maglu koja se ponegdje može i dulje zadržati. Tijekom dana moguća su kraća sunčana razdoblja. Prognostički modeli vide uglavnom suho vrijeme pa ćemo se na neko vrijeme odmoriti od dosadne kiše. Vjetar će biti uglavnom slab. Jutarnja temperatura zraka mogla bi pasti i ispod -5 Celzijevih stupnjeva, a najviša dnevna bit će oko nule ili samo malo iznad nule.

Četvrtak nam vjerojatno donosi oblake i moguće slabe oborine. Bit će većinom oblačno. Čini se da će temperatura zraka biti granična pa su moguće slabe oborine u obliku snijega, ali postojat će i opasnost od susnježice ili slabe kiše koja se može smrzavati na tlu pa je moguća i poledica. Oborina vjerojatno neće biti puno. Noćna i jutarnja temperatura od -4 do -1, a najviša dnevna oko 2 ili 3 Celzijeva stupnja.

Petak bi trebao biti uglavnom suh uz dosta oblaka, još su samo ponegdje moguće vrlo slabe oborine. Moguće je da vidimo i malo sunca tijekom dana, ali kako gdje… Bit će prohladno uz jutarnju temperaturu malo ispod nule, a najviša dnevna bi mogla narasti do 4 ili 5 Celzijevih stupnjeva.

U subotu bi trebalo biti suho vrijeme. Postoji mogućnost za maglu ili nisku naoblaku, a tijekom dana su moguća i kraća sunčana razdoblja. Vjetar bi trebao biti uglavnom slab. Jutro će biti hladno uz mraz i temperaturu između -5 i -2°C, a najviša dnevna temperatura bi mogla narasti do +5°C.

Za nedjelju i ponedjeljak, Badnjak i Božić, prve prognoze ukazuju na suho vrijeme. Badnjak će vjerojatno biti hladniji nego Božić kad bi moglo malo zatopliti uz jugozapadni vjetar. Čini se da ni ove godine neće biti pahulja na Badnju večer, ali treba još potvrditi ovu prognozu u sljedećim danima.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 18.12.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije