FOTO Brojni uglednici iz Međimurja plesali na 12. Hrvatskom balu u Lendavi

Goste Hrvatskog bala u špaliru su dočekali gardisti Zrinske garde što je samom početku priredbe dalo dodatni dignitet i obilježje.

Ove godine prebogati stolovi dobrodošlice sa aperitivima, brojnim vrstama kolača i peciva OPG-a Stanko Trstenjak, malim delicijama restorana Međimurski dvori te pjenušacima Vinara Alojza Tomšića na samom početku ukazali su na raskoš međimurske hrane, pića i deserata.

Voditeljica Hrvatskog bala Kristina Szoke na početku je pozdravila posjetioce i brojne uzvane goste.

U pozdravnim govorima su se prisutnima obratili župan Međimurske županije Matija Posavec i Občine Lendave Anton Balažek te obečali pomoč Hrvatskom kulturnom društvo Pomurje u opremanju i otvaranju Hrvatskog kulturnog centra – Zrinski u Lendavi prvog takvog u Sloveniji.

Mirko Švenda-Žiga je sa svojim pratećim glazbenim sastavom Žiga-žaga bendom izveo uvodni valcer ‘Da pak nam dojde to vreme’ čime je bio otvoren Hrvatski bal.

U glazbenim dijelu bala, jednim setom izvedbe tradicionalnih međimurskih i starogradskih melodija predstavio se je tamburaški sastav HKD Pomurje iz Lendave sa solisticom Jasnom Vuradin Popović.

Kuharska suradnja Restorana hotela Lipa i međimurskih dvora rezultirala je izborom dvije vrste tradicionalnih međimurskih jela na moderni način jela predstavio Jože Horvat – voditelj kuhinje hotela Lipa.

Na stolovima su se našli meso iz tiblice, domaća pašteta na hladnom pireju žute tikvice sa dimljenim turušom, puničin jezik, pečena teletina na međimurski način, međimursko pečenje, punjena prsa patke sa hajdinskom kašom i kestenom, međimurska bučnica te međimurski gulaš sa šiškrlinima.

Poznato je da na hrvatskom balu u Lendavi plesni podij uvijek popunjen, ali kad Žiga vodi zabavu štimung je vrhunski, posebno urnebesno je bilo kad su krenuli čardaši, bečarci i međimurska kola.

Izvlačenje 21 glavnih tombolskih dobitaka ‘Đokera’ privuklo je pozornost posjetioca, posebno glavna nagrada vikend paket u Tremama Sveti Martin.

Nakon ponočnog jela međimurskog gulaša s šiškrlinima uz izmjenu plesnih i pjevačkih dionica Žiga-zaga benda i posjetioca, ubrzo je stiglo jutro i oproštaj uz obečanje da se vidimo na 13. Hrvatskom balu u Lendavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije