dobrosusjedski odnosi

USPJEŠNA SURADNJA Održan radni sastanak gradonačelnika Dražena Srpaka i župana Janeza Magyara

U petak, 12. travnja u Murskom Središću održan je novi radni sastanak gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka i župana Lendave, Janeza Magyara

Mursko Središće i Lendava dijele povijesnu povezanost, mnoge poslovne, prijateljske, pa i rodbinske veze koje su ostvarene kroz stoljetnu suradnju pograničnih mjesta.

Ta je povezanost prije nešto više od godine dana i dodatno proslavljena ulaskom Republike Hrvatske u Schengen, te prije nekoliko mjeseci ponovnim uvođenjem željezničke linije između dva grada. Grad Mursko Središće i Lendava imaju potpisan i ugovor o suradnji, a zajedno s Lentijem i Bad Radkersburgom čine kvartet pograničnih gradova koji suradnjom razvijaju pogranično područje.

Suradnja je ostvarena i na nivou ustanova, pa su tako upravo u siječnju prijavljena dva prekogranična projekta, jedan vezan uz razvoj turizma, a drugi kulture, a zajednički su i prije prijavljeni još neki projekti. Jedan od njih je i onaj kroz koji bi se u Murskom Središću realizirala tržnica.

Suradnja postoji i na području gospodarstva, a posebno je intenzivirana posljednjih godina, gdje su zabilježena i velika direktna ulaganja u gospodarstvo. Suradnja je bila vidljiva i pri nedavnoj obrani od poplave, a Občina Lendava je snažni partner i podupiratelj projekta zaobilaznice Murskog Središća s mostom preko rijeke Mure. Suradnja na lokalnoj razini u pograničnim je mjestima izrazito važna te otvara brojne perspektive i gradovi Mursko Središća i Lendava nastavit će je jačati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije