FOTO Nedelišćanci na ‘Prazniku buč’ u Sloveniji

Dobra suradnja između Općine Nedelišće i susjedne slovenske Općine Središče ob Dravi rezultirala je jednim divnim prijateljstvom, kako između općina, tako i između udruga. Upravo zato, odlasci na manifestacije s bilo koje strane granice postali su nezaobilazni, a jedno od druženja odvijalo se protekle subote, 9. rujna na događaju pod nazivom “Praznik buč” u Središču.

Turistička zajednica Općine Nedelišće i ovog puta dala je podršku svima koji koji su htjeli sudjelovati u natjecanju u kuhanju gulaša od buče ili pak predstavljanjem svojih rukotvorina na štandovima. Manifestaciju su posjetili i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, zamjenik načelnika Nikola Novak te predsjednik Općinskog vijeća Ljudevit Bošćak.

U kuhanju gulaša ove godine sudjelovale su dvije ekipe – Međimurska gruda sa svojim članovima Josipom Kovačićem, Smiljanom Pozvekom i Tihomirom Štefuljom te Udruga Grabanice iz Nedelišća svojim predstavnicima Mladenom Podvezancom, Radovanom Marčecom i Martom Mesarić. Obje udruge tokom kuhanja podržali su i njihovi predsjednici Franjo Soldat i Mladen Mesarić.

Osobito je poznata suradnja između Udruge mažoretkinja Nedelišće i Godbe na pihala iz Središča koji sve češće putuju i nastupe odrađuju zajedno. Jedan od takvih nastupa bio je i ovog puta gdje su nedelišćanske mažoretkinje još jednom oduševile sve prisutne i potvrdile kako se sav trud i odricanja radi treninga isplate.

Ovakav tip manifestacije izrazito je zanimljiv radi odlične promocije onoga čime se Općina Nedelišće diči, a to su upravo cekeri koje su na izložbeno-prodajnom dijelu predstavljale Štefanija Pertlik i Rozina Kralj. Kreativke iz Udruge žena Dunjkovec također su dale svoj doprinos ovom događaju pa su tako uredile svoj štand i izložile svoje ručne radove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije