RENESANSNI FESTIVAL Povijesni spektakl u Koprivnici traje od 24. do 27. kolovoza

Povijesni mega spektakl Renesansni festival sljubljivanje je kasno srednjovjekovnih povijesnih fakata i originalnosti Koprivnice, Podravine i Hrvatske s baštinskim vrijednostima zapadnoeuropskog kulturnog civilizacijskog kruga (čiji je dio i Hrvatska), koje se manifestiraju kroz brojne nastupajuće viteške, obrtničke i muzičke skupine iz gotovo deset europskih zemalja. Manifestacija je pravi primjer razvijanja europskog identiteta Grada i Regije.

Održava se od 24. do 27. kolovoza na koprivničkim gradskim bedemima.

>>> Fotografije s prošle godine (2016.) pogledajte ovdje

Četverodnevna manifestacija rekonstruira razdoblje prije 656 godina kada je Koprivnica postala Slobodni kraljevski grad, a bavi se najviše razdobljem kraja 15. st. te 16. st. iz kojeg potječu ostaci renesansnih bedema na kojim se i odvija cjelokupni program.

Mnogobrojni sadržaji četverodnevne manifestacije uvjerljivo vraćaju posjetitelje u davno minulo vrijeme, a to dočaravaju ‘srednjovjekovni’ zanatlije (najveći sajam srednjovjekovnih obrta u ovom dijelu Europe), trgovci, vitezovi, dame, kralj i dvorjani, skitnice, prosjaci, kmetovi, alkemičari, muzičari, zabavljači i mnogi drugi, poput kuhara koji na licu mjesta spremaju jela po srednjovjekovnim receptima, a piju se samo pića iz tog vremena poput medovine, vina i piva i to iz drvenih i lončarskih čaša i posuda.

Više od 1000 kostimiranih izvođača, što Koprivničkih, što Hrvatskih, ali i inozemnih (Slovenija, Italija, Mađarska, Češka, Slovačka, Njemačka, Austrija, Poljska) nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a mnogobrojni posjetitelji mogu s njima interaktivno sudjelovati u programu.

Bez obzira što je Renesansni festival organiziran tek devet puta, postao je najveća i najkompleksnija manifestacija tog tipa u ovom dijelu Europe (mišljenje domaćih i inozemnih sudionika, kao i mnogobrojnih, oduševljenih posjetitelja iz zemlje i inozemstva).

>>> Program pogledajte klikom ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije