FOTO Međimurski izviđači uspješni na 10. smotri Saveza izviđača Hrvatske

Na ovogodišnjoj 10. smotri Saveza izviđača Hrvatske, koja je trajala od24. srpnja do 2. kolovoza u Kamanju na rijeci Kupi, sudjelovali su čakovečki i varaždinski izviđači izOdreda izviđača “Sirius” te lepoglavski izviđači iz Odred izviđača “Lepoglava”.

Ukupno je sudjelovalo 50 izviđača iz navedene dvije udruge te deseci gostiju koji su ih vikendima posjećivali. Izviđači Siriusa i Lepoglave bili su smješteni u zajedničkom logorskom krugu sa koprivničkim izviđačima iz Odreda izviđača “Kamengrad” i “Bijeli Javor”.

Smotra je veliko logorovanje koje se održava periodički svakih 5-10 godina, a na kojem je ove godinesudjelovalo oko 1200 izviđača iz Hrvatske zajedno sa gostima iz Francuske, Belgije, Izraela, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

Osim mnogobrojnih aktivnosti iz programa Smotre i vlastitog programa, izviđači su imali mogućnost sudjelovati na Državnoj izviđačkoj olimpijadi za starije izviđače te Izviđačkom olimpijskom višeboju za mlađe izviđače.

Na Državnoj izviđačkoj olimpijadi je sudjelovala jedna ekipa iz Siriusa dok su na Izviđačkom olimpijskom višeboju sudjelovale tri ekipe iz Siriusa i jedna miješana ekipa Sirius-Lepoglava. Na samom zatvaranju 10. Smotre Saveza izviđača Hrvatske proglašeni su rezultati navedenih državnih natjecanja, a tijekom kolovoza pristigle su i cjelokupne bodovne liste.

Odlične rezultate ostvarile su mlađe ekipe pa je tako u ukupnoj konkurenciji od 36 ekipa iz cijele Hrvatske osvojeno 1. i 2. mjesto u orijentacijskom krosu, 1. mjestu u disciplini brzinskog paljenja vatre te 3. mjesto u signalizaciji.

U ukupnom plasmanu u kojem se zbrajaju rezultati svih pet disciplina IOV-a (podizanje šatora, vezanje čvorova, paljenje vatre, orijentacijski kros i signalizacija) najbolje se plasirala miješana ekipa (Sirius-Lepoglava) koja je osvojila 4. mjesto te ekipa Siriusa sa osvojenim 7. mjestom od 36 ekipa.

Po disciplinama, osim navedenih medalja za prva tri mjesta, ostvarena su i dva 4. mjesta u disciplinama podizanja šatora i orijentacijskom krosu. Ekipa starijih izviđača ostvarila je ukupno 10. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji od 29 ekipa, a najbolje rezultate po disciplinama je ostvarila u čvorovima (7.), orijentacijskom krosu (8.) te podizanju šatora (9. mjesto).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije