POLICAJCI NA ZADATKU Konzumirali alkohol pa ih legitimirali

Danas (subota) u prijepodnevnim satima zatekli smo dvojicu policijskih službenika kako u parku kod gradske tržnice u Čakovcu legitimiraju skupinu muškaraca koji su bili kod jedne klupe.

Legitimirali su ih s pravom jer su ih zatekli u konzumaciji alkohola na javnoj površini, na klupi neposredno uz dječje igralište.

Epilog postupanja nam nije poznat, no ističemo da ovakve policijske ophodnje diljem grada u mnogim segmentima mnogo znače.

Podsjetimo, temeljem odredbi Odluke Grada Čakovca o održavanju i uređenju naselja, zabranjena je konzumacija alkohola na javnim površinama.

– Policijski službenici ili komunalni redari koji zateknu osobu u konzumaciji alkohola na javnim površina, prekršitelju izdaju pismeno upozorenje, a ukoliko se radi o ponavljaču opisanog prekršaja, osoba je dužna prisustvovati edukativnom predavanju o štetnosti alkohola u Centru za socijalnu skrb ili Zavodu za javno zdravstvo.

Ignoriranje poziva na edukaciju nužno povlači aktivaciju novčane kazne od 500 kuna – objavila je međimruska policija na svojim web stranicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije