DVADESTI ROĐENDAN Općina Šenkovec za velike projekte

Danas prije podne u Šenkovcu su prigodnom su svečanošću započelo je obilježavanje Dana Općine Šenkovec i njenog 20. rođendana koji se obilježava 12. svibnja kada je prije 20 godine ova sredina dobila Općinu.

Prigodna sjednica bivših općinskih tijela, s gostima i uzvanicima, održana je dvorani SRC Gorčica. Bila je to prigoda da se na njen ‘život’ osvrne općinski načelnik Saša Horvat stavivši poseban naglasak na minulih osam godina kada je opcija na čelu s HNS-om vodila politiku gradnje, razvoja i napretka ove sredine koja spada u tri najmanje međimurske općine, ali velike po dostignućima kroz taj period.

Horvat je rekao kako prije 20 godina ni najveći vizionari nisu zamišljali ovaj kutak blizu Čakovca sredinom po mjeri modernoga čovjeka. – Sve je to postignuto trudom, radom i našim vizionarstvom koji su naša najveća snaga pa stoga i ne čudi što Općina Šenkovec spada u red najuzornijih, najrazvijenijih u Međimurju – istaknuo je Horvat.

Opisao je Horvat u detalje svaki projekt u minulih osam godina, svaku brojku u kunama ugrađenu u njih. Posebno je istaknuo najvažnije projekte koje je ostvario tim ljudi koji je rekao kako najprije treba odraditi one najvažnije projekte, a ne tjerajući 5-6 projekata odjednom pa ne završiti.

– Tako smo prošle godine odlučili završiti najveći projekt koji je bio na općinskome području, a to je aglomeracija u sklopu čakovečke. Bili su to radovi vrijedni oko 14,5 milijuna kuna od kojih je 70% sufinancirala EU, 23 % Hrvatske vode, a 7% je izdvojeno iz našeg proračuna što je otprilike bilo 1,2 milijuna kuna – istaknuo je Horvat te dodao kako su u želji da svim mještanima osiguraju jednake uvjete življenja pa su donijeli odluku o zaduživanju Općine za 4,5 milijuna kuna.

Škola? – To je budući projekt za budući mandat ukoliko nam mještani ponovno daju povjerenje. Naš program će biti sufinanciranje projektne dokumentacije dogradnje škole i sportske dvorane što bi trebalo iznosi između 300.000 i 400.000 kuna pa smo u pregovorima u vezi sa sufinanciranjem i s Međimurskom županijom – dodao je Horvat te sa žaljenjem konstatirao kako od 10 planiranih projekata nije odrađen svega jedan, a to su POS stanovi za koji postoji dokumentacija te dogradnja Dječjeg vrtića ‘Vrapčić’.

Kada se podvuče crta ispod svega realiziranog unatrag 8 godina ispada kako je Općina bogatija za 40 milijuna kuna uloženih sredstava za bolji život svih njenih stanovnika, a od toga 18 milijuna otpada EU novac i pojedina ministarstva RH gdje je za sponu među njima, po Horvatovim riječima, posebno zaslužan župan Matija Posavec. Osim njemu, Horvat se je za trud i rad zahvalio svim svojim suradnicima te posebno VMO Knezovec. Rekao je kako viziju za sutra imaju, no u tome sutra će glavnu riječ reći birači za dva dana.

Među čestitarima su govorili samo Josip Petković-Fajnik, načelnik bratske Općine Krašić, koji nije mogao skriti oduševljenje s postignutim, a pogotovo u komunalnoj infrastrukturi u kojoj bi se mnogi trebali ugledati u njih. Posebne čestitke i riječi pohvale Saši i ekipi uputio je župan Posavec, dodavši, pola u šali, a pola u zbilji kako ih je bilo teško zaustaviti u njihovim nakanama koje su u cijelosti ostvarili. Poručio im je neka budu ponosni na investicije i ljude i neka nastave sa zacrtanim investicijama u kojima će im i MŽ pomoći.

Tom događaju je prethodilo paljenje svijeća podno spomen-ploče poginulim braniteljima iz Domovinskog rata, njihovim sumještanima Damiru Lehkecu, Josipu Topleku i Zlatanu Balogu. Učinili su to Saša Horvat i Vladimir Novak, dojučerašnji predsjednik OV, članovi njihovih obitelji te članovi općinskog Ogranka UHVDR općine Šenkovec.

Obol svečanosti svojim su pjevanjem, pod ravnanjem Ivane Matulin, prof., dali članovi Pjevačkog zbora OŠ ‘Petar Zrinski’ Šenkovec. Posebno pozdravljeni na svečanosti, uz spomenute čestitare, bili su saborska zastupnica Bernarda Topolko, bivši predsjednik Skupštine MŽ Mladen Novak i mjesni župnik Vladimir Kolarić.

Slavlje se nastavlja danas pod šatorom u SRC ‘Gorčica’ uz nastup grupe ‘Vigor’& TS ‘Žice’, a sutra Klape Kampanel&Tihomira Kožine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije