VIDEO I FOTO Coolijada – bajkoviti mimohod međimurskih maturanata

>> Mimohod maturanata u Čakovcu (Petak, 19. svibnja 2017.)

Danas točno u 14 sati krenuo je ispred Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu završni mimohod čakovečkih maturanata organiziran povodom Dana maturanata koji je trajao od 16. svibnja do danas.

Na čelu bajkovite povorke transparent Graditeljske škole Čakovec, domaćina ovogodišnjih Dana maturanata, a ispod njega ravnateljica škole Srebrenka Pongrac. I kod drugih srednjih škola svoje su maturante predvodili ravnatelji, kraj njih su u odorama maturanata bili njihovi razrednici. Njih ukupno 1.200 u 50 razrednih odjela, a svaki taj odjel jedna od kreacija koja pripada drugom svijetu, vremenu, podneblju….

Jednom riječju miješali su se ovdje ‘ljetni Djedice Mrazevi’, barbike, zatvorenici,gusari i pionir maleni. Bilo je tu nogometaša i nogometašica, vikinga, sobova… Zaglušujući zvižduci nikome nisu smetali, jer oni su tu.

Sve je to stvorio kreativni i maštoviti svijet ovih mladih ljudi koji će već sutra krenuti u svijet samostalnosti, a ovaj mimohod samo će im biti podsjetnik na dane provedeno u najljepšem dobu u životu.

Lijepo za oko. Izmamili su oni na prometnice silno mnoštvo među kojem je bilo najviše roditelja tih srednjoškolaca i njihovih najbližih. Došli su oni vidjeti svoje razdragano SVE i nisu požali. Pored toga i vrijeme ih je mazilo, a temperature od blizu 30 stupnjeva baš nikome nisu smetale.

Jednom riječju bilo je lijepo, dojmljivo, nezaboravno pogotovo za one koji su otišli na završnu svečanost u sportsku dvoranu Graditeljske škole Čakovec na koncert bendova ‘Nova vrsta?, ‘If a restart’, ‘Dobre vibracije’ i ‘Mustač bend’.

Kao i prethodnih godina, najbolji maturanti i njihovi razredi bit će nagrađeni vrijednim nagradama, tablet računalima i ulaznicama za čakovečke bazene. Osim spomenutog, birat će se i naj-razred, kojem će pripasti cjelodnevni izlet u Toplice Sveti Martin. Kriteriji za izbor najuspješnijeg razreda je uzorno ponašanje pojedinaca i kolektiva (razreda) za vrijeme trajanja akcije, kao i izgled, te kreativnost u izradi maturantskih odora.

Kao i dosadašnjih godina, glavni nositelj aktivnosti su Međimurska županija, gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće, te Policijska uprava međimurska. Ovaj se oblik suradnje provodi se od 2004. godine i polučio je vrlo dobre rezultate, te je prihvaćen od međimurske javnosti.

Imena i fotografije najboljih objavit ćemo tijekom dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije