FOTO ‘Potres’ pogodio Mursko Središće, sve službe pokazale spremnost

>> Vježba zaštite i spašavanja “Potres 2017.” u Murskom Središću (Petak, 19.5.2017.)

Danas smo u Murskom Središću bili svjedoci mogućeg štetnog događaja koji se stalno po svijetu događaju – riječ je o potresu.

Po zakonima su JLS-i dužne na razne načine skrbiti o sigurnosti svojih građana, a sve to se najbolje rješava s kvalitetno opremljenim vatrogastvom, postojanjem i djelovanjem svih službi u jednoj lokalnoj zajednici pri čemu se misli na vatrogasce, policiju, crveni križ, hitnu službu, Gorsku službu spašavanja, civilnu zaštitu i Državnu upravu za zaštitu i spašavanje.

Sve to danas Grad Mursko Središće ima i kroz opremu, a ono što je još važnije ima ljude koji svojim osobnim angažmanom mogu zajamčiti da će u slučaju bilo kojih štetnih događaja sigurnost biti zajamčena.

Vježba koja je održana danas u Poslovnoj zgradi Grada Mursko Središće i u dvorištu zgrade Gradske uprave nazavna je “Vježba zaštite i spašavanja u poslovnom prostoru Grada Mursko Središće pod logom ‘Potres Grad Mursko Središće – 2017.’.

Tema vježbe je spašavanje zaposlenika i stradalih posjetitelja (stranaka) zbog urušavanja dijela zgrade i požara u poslovnom prostoru Grada Mursko Središće nastalog na prvom katu zgrade u prostoru Grada. Urušavanje zgrade izazvano je potresom VIII stupnja po MCS ljestvici.

Cilj vježbe je praktična provjera Plana zaštite i spašavanja i Plana civilne zaštite Grada Mursko Središće kao i provjera osposobljenosti u djelovanju operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Scenarij vježbe

U 9.55 sati potres jačine VIII˚ po Mercalli-Cancani-Siebergovoj ljestvici (MCS ljestvica) pogodio je sjeverni dio Međimurske županije. Navedeni potres pogodio je Grad Mursko Središće te izazvao materijalnu štetu na objektima u vidu urušavanja. Potres je izazvao urušavanje zgrade gradske uprave Grada Mursko Središća sa popratnom pojavom – požarom.

Gradonačelnik Dražen Srpak je osobnim iskustvom želio osjetiti kako se osjećaju osobe koje mogu biti unesrećene. Grad Mursko Središće zahvaljuje svim sudionicima ove po riječima stručnih osoba vrlo uspješne vježbe.

– Hvala i građanima koji su nazočili ovom događaju. Mursko Središće želi biti siguran grad i nadalje će suradnja sa svima koji daju sigurnost na visokoj razini – poručio je Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije