FOTO Snimljena milenijska fotografija povodom Svjetskog dana autizma

>> Snimanje milenijske fotografije povodom Svjetskog dana autizma (Subota, 1.4.2017.)

Više stotina članova, simpatizera, namjernika i prolaznika, većina odjevena u prikladne plavo-bijele majice s plavim balonima u rukama, okupilo se danas točno u podne na igralištu Macanovog doma u Čakovcu. Oni su svojim tijelima napravili obrub oko simbola autizma. Okupili su se svi oni kako bi pokazali svoju svjesnost da takvoj djeci nedostaje samo ‘komadić puzle’ u njihovom razvoju.

Sve to je organizirala Udruga za autizam Pogled s glavnim događajem, snimanjem milenijske fotografije poznatog fotografa Šime Strikomana koji je za taj događaj doputovao iz Šibenika, upravo na njegov 60. rođendan.

Statisti oko puzli vjerno su slušali njegove naputke s vrha visoke dizalice JVP Čakovec odakle je Šime dirigirao statistima i snimao. Oni su ga vjerno poslušali na način kako i osluškuju potrebe oboljelih od autizma, onih s poremećajima iz spektra autizma.

Vrhunac je bio puštanje plavih balona u zrak što je popraćeno dugotrajnim i snažnim pljeskom. Baloni su odletjeli u nepoznato, no problemi 140 članova udruge iz Međimurske i Varaždinske županije mahom će ostati na njima, odnosno volonterima koji s takvim osobama rade.

Šime Strikoman nije samo vrsni fotograf već i humanitarac koji je za potrebe takvih osobama napravio tri milenijske fotografije u tri naša grada. Ova subotnja fotografija bila je njegova 548. u nizu. Sedam puta je bio u Međimurju, a u subotu, 1. travnja četvrti puta u Čakovcu.

Tom događaju prethodilo je okupljanje namjernika oko propagandnog štanda na kojem su prikupljana neophodna financijska sredstva za rad udruge Pogled.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije