za oboljele od raka dojke

FOTO Sedma milenijska fotografija: U velikoj ružičastoj vrpci i pedesetak Međimurki

Savez udruga protiv raka dojke (SURD) je prije sedam godina pokrenuo manifestaciju Milenijska ružičasta vrpca. Članice SURD-e su brojne udruge iz različitih dijelova Hrvatske koje okupljaju žene oboljele od raka dojke.

Žene Republike Hrvatske koje su liječene od raka dojke na svoje postojanje žele ukazati na specifičan način – sudjelovanjem u snimanju milenijske fotografije imena Ružičasta vrpca.

Manifestacija ima nacionalni karakter i provodi se svake godine u drugom gradu. Dosad je održana u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Čakovcu, Gospiću i Dubravi (Zagrebačka županija), a nedavno i u Požegi. Tamo je iz svih hrvatskih sredina došlo preko 600 žena liječenih od raka dojke. Cilj akcije je podići svijest svih građana o važnosti ranog otkrivanja raka dojke.

Fotografiju milenijske ružičaste vrpce koju svojim tijelima formiraju žene liječene od raka dojke i građani, snimio je, kao i ostalom sve do sada, poznati šibenski fotograf Šime Strikoman. Snimanje je obavljeno na požeškom Trgu svete Terezije Avilske. Prigodnim riječima nazočne je pozdravio i ravnatelj Opće Županijske bolnice Požega dr. Željko Glavić. On je čestitao i zahvalio svima koji se na bilo koji način bore protiv ove vrste opake bolesti.

Na snimanju, koje je trajalo gotovo sat vremena, je sudjelovalo 50-ak članica kluba Nova Nada i medicinske sestre iz Županijske bolnice Čakovec. – Jedno predivno iskustvo. Vidjeti toliko žena na jednom mjestu, a mislima usmjerenim istim ciljevima i željama – nema ljepše – riječi članice Kluba Nova Nada, Danice Bubek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije