BIJELI MOST na Dravi poslužio kao galerija osvijetljenih fotografija

‘Ovom izložbom ono što sam u prirodi snimio vraćam natrag prirodi’ misao je autora fotografija, Damira Klaića-Ključa. Naime, Zaštitarsko-ekološka udruga ‘Senjar’ (ZeuS) je uz poznatog čakovečkog umjetnika ovom manifestacijom u subotu, 18. ožujka 2017., obilježila Međunarodni dan rijeka i Svjetski dan voda.

Bijeli most tako je poslužio za izlaganje fotografija velikog formata, koje su visjele s mosta i plutale na površini Drave, nošene riječnom maticom. Fotografije i nosivi stupovi mosta su u sumrak zasjali simboličnim plavim i zelenim tonovima te uz zvukovnu podlogu pružile novo iskustvo i atrakciju za posjetitelje.

Ovom neobičnom i zanimljivom postavom organizatori su željeli staviti naglasak na potrebu očuvanja rijeke Drave i drugih vrijednih vodenih resursa Hrvatske.

Osim same izložbe, cjelodnevni program bio je ispunjen brojnim drugim aktivnostima. HGSS je provodio pokazne vježbe spašavanja, koje su mogli isprobati i posjetitelji, spuštajući se s mosta u spasilački čamac.

Također, vrijedni Vidovski zlatari prikazali su kako se nekad živjelo uz ovu bogatu rijeku ispiranjem zlata iz riječnih pješćanih nanosa. Iz programa nije zaostala ni obližnja vodenica, koja je bila uređena simpatičnim i kreativnim dječjim radovima s prikazima zaštićenih vrsta uz rijeku Dravu, nastalima u ZEUSovim edukativnim aktivnostima u osnovnim školama u Donjoj Dubravi i u Kotoribi.

Rijeka Drava, nazivana još i Europskom Amazonom, još jednom je dokazala svoju ljepotu, privukla nove posjetitelje i uljepšala dan mnogima. Organizatori ovim putem zahvaljuju svima koji su sudjelovali u programu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije