Srećko Mrazović i dalje na čelu vatrogasaca iz Krištanovca

U subotu, 14. siječnja DVD Krištanovec održao je redovnu godišnju (izbornu) vatrogasnu skupštinu. U prepunom društvenom domu skupštini su se između ostalih odazvali i gradonačelnik grada Čakovca i saborski zastupnik Stjepan Kovač koji je svojim govorom pohvalio sam rad vatrogasaca, čestitao im na osvojenim peharima i dao punu podršku za rad iz strane grada Čakovca te zahvalio dosadašnjem rukovodstvu na odličnoj suradnji.

Predsjednik VZMŽ i VZG Čakovca, te dopredsjednik HVZ-a Mario Medved osvrnuo se na opremljenost vatrogasaca, čemu Vatrogasna zajednica pridodaje posebnu pozornost i iz godine u godinu opremaju sva društva sa modernom i kvalitetnom opremom, a bilo je tu i opremanje DVD-a iz robnih rezervi RH, te iz proračuna Grada Čakovca čemu nisu bili zaobiđeni niti krištanovski vatrogasci.

Gledajući unatrag četiri godine Međimurje je prošlo najveći ispit kod jedne od velikih organizacija obrane od poplave što su vatrogasci odradili na iznimno visokom i kvalitetnom nivou te nije došlo do izlijevanja rijeke iz korita. Za budućnost vatrogasaca, kao i DVD-a Krištanovec želi da unaprjeđenjem sustava osposobljavanja budu još osposobljeniji, a na čemu se već radi, jer isti je zamišljen kao vatrogasni poligon u bivšoj vojarni Čakovec, a istu su dobili na korištenje od Međimurske županije.

Zahvalio je rukovodstvu društva na iznimnim uspjesima, zalaganju i promociji kako Krištanovca tako i Grada Čakovca i Međimurske županije. Zamjenik zapovjednika JVP i VZMŽ Robert Meglić zahvalio se vatrogascima na hrabrosti prilikom svih intervencija na koje su izašli, te jako dobrim odnosima s JVP grada Čakovca. Zaželio je novoizabranom rukovodstvo da nastave gdje su prethodnici stali, a suradnja neka bude na visokom nivou. Iznimno dobroj promociji Krištanovca zahvalio im je i predsjednik MO Dušan Mikolaj, dok je ispred kluba veterana VZMŽ skupštinu pozdravio Vladimir Bujan.

Ujedinjeno izvješće Upravnog odbora i zapovjedništva pročitao je Damir Mrazović, a između ostalog se moglo čuti kako su puno radili na preventivnom djelovanju u naselju, imali zabilježeno nekoliko manjih požara, a i bilježe radne akcije na koje su se odazivali u velikom broju. Iznimno su ponosno istaknuli vatrogasnu mladež i seniorsku ekipu s kojima su na natjecanjima čak osam puta popeli se na postolja od čega dva puta uzeli zlatno odličje.

Bili su na Državnom natjecanju sa ekipom mladeži muškom u Puli gdje su imali treće vrijeme štafete, a na kraju zauzeli odlično 5. mjesto u konkurenciji od 58 ekipa. Ukupni rashodi u 2016. godini iznosili su 63.324,76 kuna, a od čega je najviše bilo utrošeno na vatrogasnu opremu i opremljenost vatrogasaca. Na samom kraju predsjednik društva Srećko Mrazović posebno je zahvalio Gradu Čakovcu, njenim čelnicima, Vatrogasnoj zajednici, Mjesnom odboru i drugima na pomoći koju su dali DVD-u Krištanovec, te se i nadalje preporučaju za suradnju.

Skupština je potvrdila za naredno četverogodišnje razdoblje Srećka Mrazovića za starog-novog predsjednika, Vladimira Lukman za njegovog zamjenika, dok je zapovjednik ostao Nevio Mađarić, a njegov zamjenik Stjepan Zadravec. Tajnički posao će obavljati Igor Zadravec, dok će blagajnik biti Damir Mrazović. Tako je popunjena ”križaljka” rukovodstva DVD-a, koja kreće s nešto popunjenim mlađim rukovodstvu, ali bez velikih promjena.

Na samom kraju predsjednik VZMŽ Mario Medved podijelio je oznake zvanja i to Damiru Mrazović za zvanje časnika I. klase i Andreasu Novak za dočasnika. Posebno priznanje je uručeno i ekipi mladeži muškoj koja je bila na državnom natjecanju u Puli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije