dvd krištanovec

VATROGASNA OBITELJ KODBA Tata najmlađi vatrogasac – krenuo stopama sina i kćeri

Mario Kodba (43) primjer je potpora svojoj djeci u ispunjenju njihovih vatrogasnih ciljeva. - Djeca su me motivirala da krenem njihovim stopama - kaže. Pomoć ima u supruzi Danijeli.

DVD Krištanovec, samozatajna sredina, nalazi se pri vrhu piramide međimurskog vatrogastva, a već su davno prošli i granice Drave. Sredina je primjer sustavnog rada.

Jedan od primjera zabilježili smo u obitelji Kodba. 10-godišnji Sebastian učlanio se je u vatrogasni pomladak kada je imao 7 godina. Godinu poslije za njim je krenula njegova godinu dana mlađa sestra Paula. Oboje su odlični učenici PŠ Krištanovec iz sastava I.OŠ Čakovec.

Sebastian kaže kako je slijedio put svojih prijatelja i da se odmah po dolasku na prvi vatrogasni trenih zaljubio u ono što rade njegovi vršnjaci, a ljubav se je rasplamsala kada je dobio prvu odoru i prvi natjecateljski zadatak, kada su osvojene prve medalje i pehari. Paula mu je bila vrijedna sljedbenica, a u svemu tome su ih, pogotovo na natjecanjima, pratili mama Danijela i tata Mario.

– Njihovo oduševljenje i postignuti rezultati nisu mi dali da ostanem samo njihov osobni vozač već sam želio pomoći DVD koje je mojoj djeci udahnula dašak humanosti – priča danas tata Mario. On se je prije godinu dana učlanio u DVD, a na radost svoje djece i čelnog čovjeka Srećka Mrazovića, koji je u njemu prepoznao člana željnog  pomoći, a što je još važnije, željnog napredovanja u vatrogastvu.

Mario je u godinu dana postao ispitani vatrogasac, završio je edukaciju za voditelja najmlađih vatrogasca, a polaznik je svih edukacija u cilju stručnog usavršavanja. Jednom riječju, u obitelji Kodba danas se puno priča o vatrogastvu u čemu prednjači tata Mario koji žali što je tek  s ovim godinama ušao u svijet humanosti.

– Sebastian i Paula, hvala vam zbog toga! – poručio im je i ponovno ih je, ne znamo po koji puta, počastio najomiljenijim jelom s roštilja. Mama Danijela? Iz prikrajaka svoje vatrogasce drži pod kontrolom i normalno pohranjuje njihova odličja…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije