FOTO DVD Krištanovec: ‘Gromovi’ učinili 2017. godinu za pamćenje

DVD Krištanovec je slijedom tradicije prvo koje održava godišnju skupštinu u novoj godini. Tako je bilo i u subotu, 13. siječnja u mjesnom domu kulture. Iz izvješća predsjednika i zapovjednika društva vidljivo je kako je lanjska godina bila prožeta nizom aktivnosti u svim segmentima vatrogasnog djelovanja, a njihova se djelatnost osjetila u mjestu pa ih s pravom neki nazivaju ‘mjesni zaštitni znak’.

Ono što posebno veseli da se vode krilaticom kako na mladima vatrogastvo ostaje pa stoga u radu s njima posvećuju posebnu pozornost, a što se onda očituje i preko natjecateljskih rezultata. U izvješću je rečeno kako su društvu prošle godine ostvarili najveći uspjeh u natjecateljskoj povijesti, a to je 3. mjesto u ukupnom poretku Kupa HVZ-a za mladež za 2017. godinu.

Isto tako to je prvi put da je neka ekipa mladeži iz VZG Čakovca uspjela ući među 3 najbolje ekipe u RH u ukupnom poretku Kupa HVZ-a za mladež. Istaknuli su ponos glede toga prije svega jer je prošle godine bilo najviše ekipa u ukupnom poretku i najviše kvalitetnih ekipa u toj vrsti natjecanja.

Stoga se zahvaljuju mladeži na volji, želji i trudu za vježbe i natjecanja i to: Patriku Mikuliću, Mihaelu Horvatu, Reneu Horvatu, Davidu Novaku, Karlu Srpaku, Alenu Jarni, Luciji Horvat, Bruni Mađariću, Silviu Sabolu, Mateu Perhoču, Samanthi Berdin, te njihovim mentorima: Andreasu Novaku, Srećku Mrazoviću i Damiru Mrazoviću. Njih glede njihove snage s kojom dolaze i rezultati pravom nazivaju ‘Gromovi’

U izvješću o preventivnom djelovanju i ostalim akcijama u naselju pokazali su se iznimno disciplinirani i željni pomoći na dobrovoljnoj i humanoj bazi. Imali su tri protupžarne intervencije, tri osiguranja događaja, a sudjelovali su na dvije taktičko-pokazne vježbe.

U ovoj godini planiraju nabaviti novu opremu, podići preventivno djelovanje na višu razinu n i tako Krištanovec učiniti još sigurnijim u protupožarnom smislu. Na natjecateljskom polju žele ostaviti dobar dojam na Državnom natjecanju mladeži na koju ide njihova muška ekipa. Na kraju je odana zahvala svim članovima DVD-a na radu i trudu, gradu Čakovcu i gradonačelniku, VZMŽ, VMO Krištanovec na čelu s Dušanom Mikolajem, Područnoj školi Krištanovec, te svima koji su im pomogli u 2017. godini.

Vatrogasnu spomenicu za 40 godina rada u vatrogastvu primio je predsjednik društva Srećko Mrazović, koju mu je predao predsjednik VZMŽ Mario Medved. On je, kao i na svim skupovima gdje je to prigoda, istaknuo kako su dobrovoljni vatrogasci ti koji čine ponos međimurskog vatrogastva, da smo jedina županija u RH u kojoj broj članova raste, dok drugima opada.

Istaknuo je važnost obuke dobrovoljnih vatrogasaca, a čiji je sadašnji najveći doseg i nabavka kontejnera za plamene udare na kojem će se obučavati svi vatrogasci. Pozitivnim je istaknuo nabavku opreme VZMŽ za sva društva. Govoreći o novom ustroju u vatrogastvu istaknuo je kako će početkom ožujka sva dobrovoljna vatrogasna društva će novim ustrojem spadati pod krovnu organizaciju HVZ-a i postat će posebna Državna ustanova.

– Time će se postići veća sigurnost, posložiti rukovođenje i sustav će time još bolje funkcionirati. Međimurski vatrogasci će najvjerojatnije dobiti najmanje tri nova vozila: navalno, tehničko i šumsko, a financiranjem iz Ministarstva unutarnjih poslova RH, odnosno kohezijskih fondova – istaknuo je Medved.

Zamjenik zapovjednik VZMŽ Robert Meglić je pohvalio rad DVD-a Krištanovec u svim segmentima djelovanja. – Vatrogasna zajednica grada Čakovca, koja je i jedina legalna, registrirana i pravovaljana u Međimurskoj županiji brine o svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima kada je u pitanju opremanje i obuka, a to vrijedi i za DVD Krištanovec koji svake godine svoje članove osposobljava i usavršava za neka od zvanja – istaknuo je Meglić.

Vatrogasce je pohvalio predsjednik Mjesnog odbora Krištanovec Dušan Mikolaj. Učinili su to i drugi iz prijateljskih DVD-a i ostalih udruga u mjestu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije