FOTO: Održana godišnja priredba KUD-a Donji Vidovec

Kao što znamo, Donji Vidovec pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović obilježava 790. godišnjicu mjesta. Sve ovogodišnje manifestacije odvijaju se pod geslom ‘Vidovcu za 790. rođendan’.

Ove su subote čestitari došli iz Slovenije prema dogovoru KUD-a iz Donjeg Vidovca i međimurskog KUD-a iz Ljubljane, točnije, Hrvatskog kulturnog društva ‘Međimurje’ iz Ljubljane koje je gostovalo u prepunoj dvorani Doma kulture u Donjem Vidovcu.

Zajedno s članovima KUD-a iz Donjeg Vidovca prezentirali su bogat i izvrstan dvosatni program u kojem su sudjelovale sve sekcije ovih društava te njihovi suradnici i prijatelji.

Nikola Matulin, predsjednik domaćina, na kraju programa darujući prigodni poklon dragim gostima, bio je kratak rekavški da ne treba puno govoriti jer su sve pokazali programom, a zahvalio se i slovenskim prijateljima na dolasku i njihovom prekrasnom programu.

Stjepan Šimunić, rodom iz Donjeg Vidovca, predsjednik HKUD-a iz Ljubljane vidno uzbuđen i sretan, prilikom uručenja poklona domaćinima rekao je: – Zahvaljujem na gostoprimstvu, ali i pomoći jer surađujući s donjovidovskim KUD-om dobili smo novu kvalitetu.

Svi su zahvalili divnoj publici koja je burnim pljeskom tijekom cijele priredbe nagrađivala izvođače. Priredbu je uspješno vodila Monika Cenko.

Josip Grivec, načelnik Donjeg Vidovca je nakon priredbe rekao kako svaka suradnja donosi nešto novo, bolje i kvalitetnije, te da je bio užitak prisustvovati priredbi. Zahvalio je svima, a posebno Tereziji Matulin na njezinom doprinosu donjovidovskom KUD-u.

Na kraju priredbe bilo je i malo tuge jer Terezija Matulin, članica KUD-a od njegovog početka, oprostila se od aktivnog plesanja u folklornoj skupini, no svakako ne i od samog KUD-a iz Donjeg Vidovca. Nagrađena je velikim pljeskom svih nazočnih.

Uslijedilo je druženje, ugodni razgovori, pjesma. Gosti su u Donji Vidovec stigli oko podneva, održali zajedničku probu, razgledali Donji Vidovec, a posebno su se oduševili bogatom etno zbirkom u Župnom dvoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije