FOTO Brojni uglednici iz Međimurja plesali na Hrvatskom balu u Lendavi

>> FOTO Brojni uglednici iz Međimurske županije plesali na Hrvatskom balu u Lendavi

Tradicionalna turističko-gastronomska priredba i ovoga puta je organizirana u mjesecu studenom u Termama Lendava i hrvatsko primorje je predstavio grad Bakar.

26. studenog u hotelu Lipa u Termama Lendava, Bakarskom vodicom, bakarskim baškotom, pršutom i sirom, dočekivani su gosti na 11. Hrvatskom balu, koji je gastronomski, glazbeno i turistički predstavio hrvatsko primorje, Grad Bakar.

Ugledni uzvanici na hrvatskom balu

Uvodno je sve goste pozdravio voditelj bala, Dejan Buvač, a posebno je predstavio ugledne uzvanike: Romanu Franulović Bušić-opunomoćenu ministricu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ljubljani, Matiju Posavca – župana Međimurske županije, Dražena Srpaka – gradonačelnika Grada Mursko Središće, Franju Makovca – načelnika Općine Sveti Martin na Muri, Stanislava Gjerkeša – podžupana Občine Lendava, Petru Novinščak – zamjenicu načelnika Općine Sveti Martin na Muri, Dražena Crnčeca – predsjednika općinskog vijeća Općine Sveti Marin na Muri, Dragicu Kemeter – pročelnicu upravnog odjela Grada Čakovca, Sonju Jelušič – Direktoricu TZ Grada Bakra i Helenu Sredovšek – direktoricu Termi Lendava.

Gastro- turistička prezentacija grada Bakra

Uvodnim valcerom: ‘Da pak nam dojde to vreme’, otvoren je Hrvatski bal na kojem se gastronomsko predstavljanje hrvatskog primorja odvijalo u izboru i režiji osoblja Hotela Lipa kroz bogatu gala večeru od pet sljedova.

Na večeri je poslužen bogati meni: istarski pršut, mineštra, junetina u umaku od ružmarina i maslina, tjestenina s tartufima, hladetina od sipe i školjaka, juha od škampa, orada, brancin, crni rižoto.

Za desert je poslužena Bakarska torta i sponzorski Ledo sladoledi. Poslije ponoći je poslužen izvrstan brudet s palentom.

Osim Bakarske vodice i vina Vinarije Tomšić koja su se služila na dočeku gostiju, tijekom večeri su u širokoj paleti nuđena i odlična vina lendavskog kraja. Za tradicionalnu dobru zabavu su se ove godine pobrinuli: ‘Globus band’ sa tri vokala i Klapa iz Reful.

Bogata tombola i ples do jutra!

Odlična atmosfera potrajalo je do ranih jutarnjih sati čemu svjedoči i činjenica da je još oko 3 sata poslije ponoći na plesnom podiju ustrajalo u plesnom zanosu 95 posto svih gostiju.

Da gosti ne odu s bala praznih ruku pobrinuli su se poslovično uspješni članovi HKD Pomurje koji su i ove godine organizirali tombolu u kojoj je svaka srećka bila dobitna.

Više od 300 srećaka nestalo je u trenu. Izvučene su čak 22 glavne nagrade.

Prva nagrada, bio je usisivač vrijedan 200 Eura, poklon trgovine Tuš-Kocet; druga vrlo atraktivna nagrada: ‘Vikend u apartmanu u Bakru’, poklon TZ Grada Bakra, izvučena je uz veliku neizvjesnost nakon ponoći.

Uz izmjenu plesnih rola obiju glazbenih sastava, najuporniji plesači dočekali su zoru držeći se za ruke u kolu i plešući bećarac

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije