Hrvatski bal u Lendavi

U Lendavi je održan sedmi po redu tradicionalni kulturno-zabavni događaj Hrvatski bal na kojem se ove godine predstavljao Grad Zagreb. Dočekom gostiju kojima su bili ponuđeni karakteristični aperitivi i kolači zagrebačkog kraja započelo je druženje.

U ime domaćina prisutne je pozdravio predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Đanino Kutnjak, a bili su tu i gosti uzvanici: župan Općine Lendava Anton Balažek, zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika grada Mursko Središće Dražen Srpak i predsjednik Gradskog vijeća grada Čakovca Gordan Vrbanec.

U glazbenom dijelu Zagreb je predstavila Maja Šuput i grupa Enjoy. Vesela, vrckava i poskočna Maja, kakva jest, držala je u plesno-koncertnom štimungu prepun plesni podij nekoliko sati. Treba izdvojiti prezentaciju i degustaciju vina Zagrebačke županije te odlično pripremljena jela koja su bila ponuđena u dva zagrebačka menija.

Gastronomija Zagreba pripremljena je u kuharskoj suradnji kuhara iz Hotela Lipa Jože Horvata i zlatnog hrvatskog kuhara Miroslava Dolovčaka, predsjednika Udruge kuhara grada Zagreba. U prezentaciju  Zagreba uključila se i Turistička zajednica grada Zagreba koja je darovala suvenire i glavnu nagradu za tombolu (vikend paket u Zagrebu za  dvije osobe).

Cijelu koncepciju i tijek bala odlično je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo Pomurje na zadovoljstvo brojnih posjetioca koji su se odazvali i u ova nepopularna i krizna vremena za takvu vrstu kulturno-zabavnog događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije